Cauta in stiri

RSS Feed

competitii nationale

Debut spectaculos la Serres

Paul Lozba | 24.03.2008
Foto ©:

Peste 90 de piloti pe grila de start; Ionut Mistode si Ionel Pascota s-au impus la clasa Superbike, respectiv Supersport; Urmatoarea etapa, peste doua saptamani, pe circuitul Hungaroring

B&S Motors Romanian Superbike este prima competitie romanesca organizata exclusiv pe circuit. Startul in sezonul 2008 s-a dat in acest sfarsit de saptamana pe circuitul de la Serres in Grecia.

In acest sfarsit de saptamana, 21 – 23 martie, s-a dat startul, pe circuitul de la Serres in Grecia,  la prima competitie romaneasca organizata exclusiv pe circuit. La startul primei etape din B&S Motors Romanian Superbike au fost prezenti peste 90 de piloti.

In prima etapa a sezonului 2008 au fost programate 6 curse: doua la clasa Superbike, doua la clasa Supersport, o cursa de anduranta de 200 km si o cursa dedicata debutantilor.
Conditiile meteo de la Serres au fost perfecte pentru o astfel de competitie: 17 grade Celsius temperatura in aer, 19 grade Celsius temperatura asfaltului si viteza vantului 12 km/h. Vineri au fost programate antrenamentele si calificarile, sambata cursa de anduranta si superpole-ul, iar duminica cele doua curse la clasele Superbike si Supersport, plus cursa dedicata debutantilor.

Ionel Pascota, pe o motocicleta Honda, a fost cel mai rapid in calificarile pentru clasa Supersport si a plecat de pe cea mai buna pozitie a grilei de start. Campionul European la clasa 600 cmc Alpe Adria a condus de la start la sosire cele doua curse disputate duminica. „A fost un sfarsit de saptamana perfect pentru mine. M-am acomodat imediat cu circuitul si am reusit sa ma impun fara probleme”, a spus Ionel Pascota, la finalul cumpetitiei. Podiumul in prima cursa a fost completat de Catalin Cazacu si Stefan Popescu. , iar in cea de-a doua cursa Stefan Popescu a urcat pe locul secund, fiind urmat de Catalin Cazacu.

Ionut Mistode a dominat clar, in prima etapa a sezonului, clasa Superbike. Dupa ce a obtinut cel mai bun timp in calificari, Ionut Mistode, pe o motocicleta Kawasaki, a reusit sa se impuna si in cele doua curse programate la clasa Superbike. „Am luat startul cu o motocicleta Kawasaki pe care nu am preparat-o aproape deloc. Am schimbat doar carena si lantul. Este un model foarte nou si inca nu exsita componente speciale de cursa. In aceste conditii sunt extrem de multumit ca am reusit sa castig ambele curse”, a spus Ionut Mistode, la finalul competitiei. Podiumul clasei Superbike, in prima cursa, a fost completat de Calin Haplea si Liviu Dumitrescu, iar in cea de-a doua de Calin Haplea si Bogdan Angelescu. Prima cursa de la clasa Superbike a fost intrerupta din cauza unui accident minor in care a fost implicat Vasile Pana.

Echipa Ionut Mistode/ Liviu Dumitrescu  a triumfat si in cursa de anduranta de 200 km
, in timp ce Silviu Petculescu (clasa 600 cmc) si Laurentiu Mocanu (clasa 1000 cmc) au castigat competitia dedicata debutantilor. Toti sportivii care au urcat pe podium in prima etapa a competitiei B&S Motors Romanian Superbike au fost recompensati cu premii in bani si echipamente de cursa.
La finalul sezonului campionul clasei Superbike va primii o motocicleta Suzuki GSXR 1000 R, iar campionul clasei Supersport o motocicleta Suzuki GSXR 600 R, ambele oferite de B&S Motors – Importator Suzuki in Romania, sponsorul principal al primei competitii de acest gen.

Rezultate: cursa 1, clasa Supersport
 1. Ionel Pascota – Honda - Timisoara
 2. Catalin Cazacu – Honda - Timisoara
 3. Stefan Popescu – Yamaha - Bucuresti

Rezultate: cursa 2, clasa Supersport
 1. Ionel Pascota – Honda - Timisoara
 2. Stefan Popescu– Yamaha- Bucuresti
 3. Catalin Cazacu - Honda- Timisoara

Rezultate: cursa 1, clasa Superbike
 1. Ionut Mistode – Kawasaki - Bucuresti
 2. Calin Haplea – Yamaha – Alaba Iulia
 3. Liviu Dumitrescu - Kawasaki - Bucuresti

Rezultate: cursa 2, clasa Superbike
 1. Ionut Mistode – Kawasaki - Bucuresti
 2. Calin Haplea –Yamaha – Alba Iulia
 3. Bogdan Angelescu –Yamaha -Turda

Rezultate: cursa anduranta 200 km
 1. Ionut Mistode/ Liviu Dumitrescu
 2. Paul Bulai /Bogdan Cacoveanu
 3. Stefan Popescu/ Catalin Cazacu

Rezultate: cursa debutanti, clasa 600 cmc
 1. Silviu Petculescu – Suzuki - Bucuresti
 2. Ovidiu Deac – Yamaha - Cluj
 3. Alexandru Ghinescu – Honda - Targoviste

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.