Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Valencia: Carlos Checa ocupa primul loc dupa a doua sesiune de calificari

06.04.2008
Foto ©:

Carlos Checa a surclasat perechea Suzuki formata din Max Neukirchner si Yukio Kagayama in mult disputata sesiune de calificari de la Valencia in aceasta dimineata, obtinand un pole position provizoriu.

Pilotul spaniol al echipei Ten Kate Honda a fost in forma inca din prima sesiune stabilind timpi din ce in ce mai buni, dar a reusit sa se autodepaseasca spre final pentru a se impune ca cel mai rapid.

Neukirchner si-a continuat evolutia impresionanta, impunand un ritm alert in calificari si asemeni lui Carlos Checa se anunta a fi un concurent serios pentru cursele de maine.

Lorenzo Lanzi a fost intotdeauna rapid la Valencia si astazi nu s-a lasat mai prejos, pilotul RG Ducati stabilind al treilea cel mai rapid timp pe circuit. Pilotul italian s-ar fi putut clasa mai bine, avand in vedere evolutia sa ascendenta, daca nu ar fi fost sa cada fara urmari grave in ultima sesiunea de calificari.

Specialistul pistei Troy Corser si-a imbunatatit constant timpii si este considerat a fi un concurent de temut, stabilind pe motocicleta sa Yamaha Italia R1 al patrulea cel mai rapid tur de circuit.

Pilotii Alstare Suzuki, Yukio Kagayama si Fonsi Nieto s-au clasat pe locurile cinci si sase. Troy Bayliss si-a asigurat locul sapte pe grila de start fiind cu jumatate de secunda mai lent decat concurentul clasat in fata sa.

Desi accidentat, Max Biaggi a reusit in penultimul sau tur din calificari sa obtina un timp suficient de bun pentru a se clasa in top 16.

Aceasta sesiune de o ora a fost una dintre cele mai disputate din istoria Superbike, cu cei mai buni 17 concurenti luptandu-se intr-un interval de o secunda. Desi Gregorio Lavilla a fost cu doar 0.963 mai incet decat Checa, acesta s-a clasat pe pozitia 17 nereusind sa prinda un loc in grila de start.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.