Cauta in stiri

RSS Feed

competitii enduro

A doua editie Enduro Panorama @ Ghelari

22.02.2010
Foto ©: Moto Clubul Haita Deva

Moto Clubul Haita Deva anunta organizarea celei de-a doua editii a competitiei Enduro Panorama 2010 in perioada 30 aprilie - 2 mai 2010, in localitatea Ghelari.

Concursul Enduro Panorama a fost gandit inca de la inceput ca o competitie de 3 zile incendiare pentru pasionatii de enduro, punandu-le la grea incercare abilitatile in cadrul prologului, rezistenta in prima zi precum si maiestria in ultima zi de concurs, calitati necesare pentru practicarea acestui sport extrem - Enduro.

La prima editie a concursului organizat de rideri cu experienta ai Moto Clubului Haita Deva, caracterizat ca evenimentul moto al anului 2009 din judetul Hunedoara si ca unul dintre cele mai reusite concursuri de gen din tara, au participat 100 de concurenti din trei tari.

Avand in vedere succesul editiei precedente Moto Clubul Haita Deva propune motociclistilor o noua provocare la aventura in Tinutul Padurenilor in pitorestii munti Poiana Rusca, arie propice practicarii off-road-ului extrem, continand toate ingredientele necesare pentru reusita: cariere de piatra, carari si rauri de munte, plaiuri montane, paduri de foioase si conifere precum si multe multe urcari si coborari.

Tabara de baza este situata la Pensiunea Panorama din localitatea Ghelari, aflata la 35km de orasul Deva din judetul Hunedoara. Orasul se afla intr-o zona cu traditie in exploatarea fierului inca din timpul dacilor si romanilor, cand fierul exploatat era prelucrat in marele atelier de la Sarmisegetuza. Un obiectiv istoric important il constitue furnalul de la Govajdie care in anul 1810 era cel mai modern din Europa, aici turnandu-se elementele de rezistenta ale Turnului Eiffel.

Concursul de anul acesta se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Motociclism si va avea doua clase: clasa A – nivel profi/experti si clasa B – nivel mediu/hobby si insumeaza peste 150 km de traseu marcat cu benzi, checkpointuri, puncte de alimentare precum si puncte de interes pentru presa si spectatori.

Programul Enduro Panorama 2010:
30 aprilie : Prolog 5 km – zona carierei Ghelari;
1 mai : Enduro 100 km – zona Florese - Lunca Cernii;
2 mai : Hard Enduro 50 km – zona Govajdie – Runcu.

Bookmark and Share
mesaj by Ilie on 30.12.2010
Succes colectivului si un an mai bun intregii familii!!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.