Cauta in stiri

RSS Feed

competitii de iarna

A inceput Red Bull 1000 Trails!

30.01.2009
Foto ©: Mihai Stetcu

Peste 80 de rideri si-au incalzit astazi motoarele in Prologul care stabileste ordinea de start a Red Bull 1000 Trails 2009.

In jurul pranzului, din Paltinis, au plecat catre turul de 3 km care urma sa stabileasca ordinea de start a celei de a treia editii a Red Bull 1000 Trails, 86 de rideri impartiti in doua categorii Profi si Amatori. Cei mai rapizi la categoria Profi au fost membrii echipei slovace Ski&Sea Racing Team, Marko Jager si Miha Spindler. In timp ce la categoria Amatori cei care vor deschide maine traseul sunt romanii din echipa Crazy bastards: Bogdan Preda si Sorin Chebac.

Maine, sambata, 31 ianuarie, se va da startul in competitia propriu-zisa
care se va desfasura in Muntii Cindrel si Lotrului pe o distanta de peste 250 de km. Dupa ce vor porni la 07:30, cand in munti inca este intuneric, rideri de la ambele categorii sunt asteptati sa ajunga in Voineasa in jurul pranzului. Red Bull 1000 Trails este insa o competitie dura, care ii va penaliza pe cei care nu stiu sa navigheze chiar din primii zeci de kilometrii ai zilei intai.

Daca la inceputul saptamanii pilotii isi faceau probleme din cauza zapezii, astazi, in timpul Prologului, in Muntii Cindrel a inceput sa ninga, astfel incat intreg traseul zilei de maine va fi acoperit de zapada proaspata. Pana la finalul zilei intai concurentii se vor delecta in aceasta seara cu primul show de free style cu snowmobile din Romania, eveniment ai carui actorii sunt chiar doi din concurentii clasei Profi: Ross Mercer si Jura Saviozzi.

Ross Mercer (Free Style Team pozitie la startul raliului 2- clasa Profi): “Am avut astazi parte de o proba speciala rapida, insa erau foarte multe trunchiuri de copac pe traseu si in acele portiuni a trebuit sa incetinesc si coechipierul meu Jura Saviozzi venea peste mine. Suntem pe o pozitie buna la start si cred ca vom reusi sa facem o proba speciala buna maine. Ar fi extraordinar sa castigam raliul.”

Romeo Duicu (Vectra Racing Team pozitie la startul raliului 22 – clasa Profi): “Am concurat anul acesta in Atacama, cand am fost in Dakar, insa abia asteptam sa vin acasa sa merg pe zapada. Snowmobilul este o pasiune de a mea si trebuia sa vin la Red Bull 1000 Trails chiar daca am venit doar de placere si nu am un obiectiv in ceea ce priveste clasarea de la final.”

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.