Cauta in stiri

RSS Feed

Circuit moto

Adancata Automotodrom

Nelu Banica | 28.09.2012
Foto ©: Nelu BANICA

Ieri s-a desfasurat pe santierul circuitului de la Adancata o mica intalnire intre cei responsabili de constructia circuitului si de partea cealalta oameni din presa si pasionati ai sporturilor cu motor, deopotriva motociclisti si automobilisti. Cu totii am vazut ca se lucreaza de zor, trasarea principalei sosele fiind realizata la 0,5 metri adancime. Fundatia este terminata, intarita cu un amestec special de tip Durosol, pe care ne-am dat cu ATV, automobil si microbuz. Impresia generala este ca circuitul e destul de lung, cu portiuni suficiente pentru a ajunge in ultima treapta de viteza dar si cu portiuni tehnice, mai ales pe curbe. Exista o curba de tip "ac de par", una cu inclinatie spre interior, cu o diferenta de nivel de aproximativ 1 metru, o alta curba cu inclinare negativa, adica panta este spre exteriorul curbei si cea mai spectaculoasa o curba compusa din doua segmente de de raze diferite.
Circuitul e proiectat sa poata fi parcurs in ambele sensuri iar prin constructia unor bretele care sa "taie" din traseul mare se pot face alte sase variante. Constructorul a declarat ca daca vremea permite, anul acesta se va asterne primul strat de asfalt din cele trei, ultimul fiind cel de uzura. Cel mai probabil, in aprilie 2012 se va alerga in deplina siguranta pe acest circuit.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.