Cauta in stiri

RSS Feed

motocros

Adrian Raduta, misiune indeplinita la Gorgota - Ciolpani

12.05.2009
Foto ©: Marc Sandu

In urma etapelor cu numarul cinci a Campionatului Est European de Motocros, respectiv numarul doi din Campionatul National de Motocros, desfasurate in perioada 9-10 mai pe circuitul de la Gorgota - Ciolpani, pilotul echipei Top Cross TCS si-a consolidat prima pozitie in clasamentul general.

Adi a castigat ambele manse ale clasei MX1, desi a avut unele probleme in timpul cursei. Dupa un start nu foarte bun in prima mansa, pilotul Top Cross TCS a recuperat terenul pierdut, abordand intr-un stil spectaculos toate rampele de pe circuit. Singurul pilot mai rapid decat Adi a fost bulgarul Petar Petrov, castigatorul clasei MX2, a carui motocicleta, mai usoara si mai putin puternica s-a potrivit mai bine configuratiei traseului.

Adi ne explica cursa pe care a facut-o la Ciolpani:Motocicleta mea de concurs, un KTM 250 SX-F a fost adusa la o capacitate de 300 cmc, pentru a putea alerga in clasa MX1. Aceasta inseamna un plus semnficativ de putere, care ma obliga sa plec de la start cu treapta trei. Observand ca imediat dupa start terenul era destul de moale, am considerat ca nu as fi avut destula putere cu treapta trei, ceea m-a obligat sa plec cu a doua, desi motocicleta se comporta violent. Momentul in care am modulat ambreiajul pentru a o potoli a fost suficient pentru a permite catorva piloti de la MX2 sa se strecoare in fata mea. Am recuperat insa pe parcurs, desi faptul ca motocicleta este cam puternica pentru acest gen de circuit tehnic m-a obligat sa fiu extrem de atent pe sarituri, trebuind sa franez in decolare. In mansa doi, terenul care intre timp se uscase, m-a ajutat sa iau un start bun. Ma bucur ca am alergat impreuna cu clasa MX2, asta ma ajuta sa imi impun un ritm mai rapid si cred in continuare ca adevarata provocare este reprezentata de cursa din campionatul german ADAC MX Masters, care se apropie.

In weekendul 16 - 17 mai, Adrian Raduta va fi prezent la Baneasa Shopping City pentru o demonstratie de motociclism.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.