Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Assen se pregateste de actiune

25.04.2008
Foto ©: TT-Assen

Campionatul Mondial de Superbike HANNspree a sosit la circuitul olandez TT Assen pentru a 4-a runda din cele 14, la 3 saptamani dupa runda de la Valencia.

La traditionala conferinta de presa dinaintea evenimentului au fost invitati un grup select de piloti pentru a da declaratii. Castigatorul cursei nr. 2 de la Valencia Noriyuki Haga, protagonistii acrosajului din ultimul viraj din cursa 1, Carlos Checa si Max Neukirchner, Max Biagii si olandezul Arie Vos ce piloteaza in prezent un Ducati 1098.

Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB): "Am pierdut deja ceva puncte anul acesta asa ca startul meu de sezon e un pic dezamagitor. Cred ca in 2008 vom merge mai bine. Binenteles avem setari bune pentru Assen. Din pacate anul trecut nu am avut o cursa foarte buna, dar am un sentiment increzator si sunt convins ca pot fi competitiv".

Carlos Checa (HANNspree Ten Kate Honda): "In primul rand as vrea sa imi cer iar scuze pentru acrosajul cu Neukirchner la Valencia, nu a fost ceva intentionat, eu am crezut ca pot trece, asta a fost tot.  Assen este foarte important pentru echipa, anul trecut James a facut doua curse bune si a obtinut puncte importante. Situatia este buna cu noua motocicleta si sper ca lucrurile sa mearga bine pentru tot restul anului."

Max Neukirchner (Alstare Suzuki) : "Am avut operatie luni dupa accidentare si dupa cateva zile am reinceput recuperarile prin fitness. Acum sunt bine si sper sa pot pilota repede aici. Am fost foarte nervos dupa incident dar acum totul este bine cu Carlos. Acum suntem la Assen si sper sa gasim setarile bune. Am castigat o cursa din Campionatul German si chiar imi place circuitul".

Max Biaggi (Sterilgarda Go Eleven Ducati)
: "Incheietura mea e mai bine comparativ cu Valencia, unde am fost la 50% din potential. Acum sunt la 80%. E o recuperare buna. Din pacate Valencia si Assen sunt doua circuite foarte competitive iar pilotul face diferenta, dar sunt mult mai increzator ca pot obtine rezultate bune pentru ca incheietura mea e mult mai puternica acum."

Arie Vos (Fabricom MCT Racing): "E foarte frumos sa fii aici cu acesti oameni, eroi ai curselor Superbike, si sa incerci sa fii competitiv. Pentru mine Ducati este o motocicleta complet noua, am facut cu ea o cursa in Olanda saptamana trecuta dar nu am avut un rezultat bun, sper sa il imbunatatesc in acest weekend."

Recorduri
: Cursa - Noriyuki Haga (Yamaha) 1'39.770 (2007); Superpole - James Toseland (Honda) 1'38.603 (2007); Cel mai bun tur - James Toseland (Honda) 1'38.603 (2007).

Runda olandeza a Campionatului Mondial de Superbike HANNspree se desfasoara de vineri 25 pana sambata 27 aprilie. Programul cuprinde antrenamente libere si calificari in primele doua zile, urmate de Superpole sambata la ora 16.00. Cele 2 curse de 22 de tururi sunt programate pentru duminica la ora 12:00 respectiv 15:30.

Retrospective: WSBK Assen in 2007

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.