Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Bayliss campion World Superbike a treia oara!

06.10.2008
Foto ©: WSBK

Troy Bayliss (Ducati Xerox) a castigat ieri pentru a treia oara titlul FIM Superbike World Championship, dupa ce a terminat prima cursa de la Magny Cours pe pozitia a 3-a , in fata a peste 78.000 de spectatori.

Pilotul australian a sarbatorit apoi victoria in cel mai bun mod posibil, castigand a doua cursa. Victoria in prima cursa si locul 2 in cursa a doua au revenit experimentatului pilot japonez Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB) ce ajunge cu aceste rezultate pe al doilea loc al clasamentului general. In ultima runda ce se va desfasura pe circuitul portughez din Algarve,Haga va disputa acest loc impreuna cu colegul sau Troy Corser ce se afla la o diferenta de doar 9 puncte.

Cu rezultatele de ieri, nu numai Troy Bayliss sarbatoreste victoria suprema ci si cei de la Ducati, care castiga cu aceasta ocazie cel de-al 15-lea titlu al constructorilor. Troy Bayliss a reusit o performanta remarcabila castigand in cariera sa cele 3 titluri SBK pe 3 motociclete diferite: Ducati 996, 999 si 1098.

Prima cursa a fost dominata de Haga, fiind a treia victorie consecutiva pentru pilotul japonez, terminand cu 6 secunde inaintea lui Fonsi Nieto, ce a facut o cursa foarte buna, si Bayliss ce a mers precaut pentru a putea obtine titlul. Pe locul 4 a terminat Max Biaggi, cu un ritm foarte bun pe finalul cursei. La doar 3 tururi pana la sfarsit, Michel Fabrizio a cazut in timpul bataliei pentru podium cu Bayliss si Nieto.

In a doua cursa Bayliss si Haga s-au duelat senzational aproape toata cursa insa cu 2 tururi inainte de final, proaspatul campion Bayliss a dat atacul decisiv si a triumfat. Al treilea loc pe podium i-a revenit de data aceasta lui Corser, care a avut de asemenea un ritm foarte bun, iar Carlos Checa a terminat pe locul 4. Un alt duel interesant s-a dat intre colegii echipei Sterilgarda Go Eleven, Max Biaggi si Ruben Xaus, spaniolul reusind sa ia fata italianului in cele din urma.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.