Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Bayliss si Kiyonari au impartit victoria la Donington

08.09.2008
Foto ©: WSBK

Troy Bayliss (Ducati Xerox) si Ryuichi Kiyonari (Hannspree Ten Kate Honda) au castigat cursele etapei cu numarul unsprezece a Campionatului Mondial HANNspree FIM de Superbike, desfasurata in prezenta a 45,000 de spectatori pe Donington Park.

In ciuda conditiilor meteo nefavorabile, australianul a castigat prima cursa, dar apoi a iesit in decor in timpul celei de-a doua, permitandu-i rivalului japonez, dublu campion in British Superbike, sa obtina a treia victorie din acest an.

Prima cursa: Cursa a fost intrerupta prima data atunci cand Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia) a depus ulei pe pista, in timp ce Max Neukirchner (Alstare Suzuki), Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) si Kiyonari au iesit in decor. A doua pozitie pe podium a fost ocupata de wild-card-ul britanic Tom Sykes (Rizla Suzuki) in fata lui Max Biaggi (Sterilgarda Go Eleven Ducati), care a avansat pe podium datorita accidentului coechipierului sau, Ruben Xaus, imediat dupa ce steagurile rosii au fost ridicate pentru ploaie. Gregorio Lavilla (VentAxia Honda) a avut o evolutie buna si a terminat pe pozitia a patra in fata lui Yukio Kagayama (Suzuki Alstare) si Jakub Smrz (Guandalini Ducati), in timp ce Roberto Rolfo (Althea Honda) a ratat sansa unui rezultat bun atunci cand a marit numarul celor care au iesit in decor, fiind urmat la scurt timp si de Corser.

A doua cursa: Kiyonari a condus a doua cursa dupa ce in prima a suferit un accident. Pilotul Honda a obtinut a treia victorie din acest sezon, tinandu-l in spate pe wild-cardul britanic, Cal Crutchlow de la echipa HM Plant Honda. Ultima pozitie de pe podium a fost ocupata de un Corser zgariat, care a terminat un weekend dificil cu un loc trei curajos. James Ellison (Hydrex Bike Animal Honda) a fost al patrulea, in fata italienilor Michel Fabrizio (Ducati Xerox) si Biaggi. Cursa s-a desfasurat pe ploaie, iar conditiile nefavorabile au cauzat iesirea in decor a lui Bayliss (Ducati), in timp ce era pe locul doi. A doua cursa a fost din nou dezamagitoare pentru Neukirchner si Checa, iar Haga a primit steagul negru deoarece nu a oprit la boxe pentru o penalizare.

Clasamentul (dupa 11 etape din 14): Piloti - 1. Bayliss (Ducati) 359 puncte; 2. Corser (Yamaha) 258; 3. Neukirchner (Suzuki) 254; 4. Checa (Honda) 240; 5. Haga (Yamaha) 230; 6. Nieto (Suzuki) 192; 7. Biaggi (Ducati) 192; 8. Kiyonari (Honda) 190; 9. Fabrizio (Ducati) 172; 10. Xaus (Ducati) 156; etc. Producatori - 1. Ducati 439; 2. Yamaha 366; 3. Honda 335; 4. Suzuki 329; 5. Kawasaki 69.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.