Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Biaggi multumit de performantele din a doua cursa de la Phillip Island

Paul Lozba | 05.03.2009
Foto ©: Aprilia Racing

In prima runda a sezonului 2009 World Superbike de la Phillip Island, Max Biaggi a terminat a doua cursa pe locul 15, dupa ce s-a aflat pe pozitia a treia timp de 18 tururi.

Max a luat startul bine de pe al doilea loc al grilei de start iar dupa cateva curbe acesta se afla in primi trei, in urma lui Spies si a lui Haga. Acestia s-au desprins usor de restul pilotilor, Haga si Spies luptandu-se pentru primul loc. Pozitiile la varf au ramas neschimbate timp de 18 tururi cand Fabrizio a reusit sa-l depaseasca pe Biaggi. Cursa a devenit si mai intensa in ultimele 3 tururi cand Biaggi a fost ajuns de Haslam si Laconi. La doar cateva viraje de finis, pentru a evita o coliziune cu doi piloti din fata sa dupa ce a fost atins de acestia, Biaggi a iesit in decor insa a reusit sa reintre in cursa si sa termine pe locul 15.

"Sunt destul de multumit" a declarat Biaggi. "Am avut o cursa buna, folosind pneuri diferite, de tip soft, si riscand foarte mult stiind ca vor rezista doar jumatate din cursa. Defapt, in ultimele 10 tururi, acestea erau deja uzate insa am facut tot ce am putut si am luptat pentru un loc pe podium chiar pana la sfarsit. In ultimul tur, in virajul Siberia, cei doi din fata mea m-au atins si au luat niste traiectorii ciudate. Am accelerat pentru a nu-i lovi insa a trebuit sa franez si am ajuns pe pietris. Nu era mult spatiu acolo si am oprit in bariera de anvelope. Din fericire am reusit sa tin motocicleta pornita, sa reintru pe circuit si sa termin cursa, castigand astfel un punct, desi cu siguranta meritam mai mult."

"Inca mai avem cateva probleme de rezolvat dar nu exclud posibilitatea ca asta sa se intample repede. As vrea sa vad cum se comporta motocicleta cand va fi la 100%, considerandu-i potentialul, insa am foarte multa incredere in inginerii echipei, acesta fiind unul din motivele pentru care am decis sa ma intorc la Aprilia dupa atatia ani," a mai declarat pilotul italian.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.