Cauta in stiri

RSS Feed

Tourist Trophy

Dupa o absenta de 30 de ani, BMW se intoarce la Isle of Man TT

04.03.2010
Foto ©: BMW

BMW este foarte pornit in a demonstra performantele superbike-ului sau S 1000 RR. Dupa ce a intrat in 2009 in World Superbike, constructorul german va concura din nou la renumitele curse desfasurate la Isle of Man, pentru prima data dupa 30 de ani de la ultima sa participare.

Rico Penzkofer, pilot oficial de teste BMW, va avea avea la dispozitie un S 1000 RR de specificatie Superbike, pentru a concura la cursele de 6 tururi Superbike si Senior TT. Penzkofer a facut parte din echipa de dezvoltare a lui S 1000 RR, o motocicleta care a atras deja atentia tuturor prin performantele si dotarie sale. Pilotul in varsta de 34 de ani se intoarce pe faimoasa insula dupa ce a mai concurat anul trecut la cursa Supersport

BMW a participat prima data la Tourist Trophy in 1937, castigand de 30 de curse in aceasta competitie, majoritatea in clasa motocicletelor cu atas. Ultima participare de la sfarsitul anilor 70 i-a vazut pe Helmut Dahne si Hans Otto, piloti legendari la acea vreme, concurand pentru BMW.

Rico Penzkofer a declarat:
“A reprezenta BMW in reintoarcerea lor la TT este o onoare deosebita pentru mine si abia astept sa ma intorc la Moutain Course, dupa debutul meu de anul trecut. Pilotarea superbike-lui va fi in mod sigur o noua provocare insa motocicleta este superba si asta combinat cu cunostintele mele mai bune in ceea ce priveste traseul, ar trebui sa ne ajute sa facem o impresie buna. Troy Corser si Ruben Xaus au dovedit in World Superbike ca motocicleta este competitiva si speram sa reusim acelasi lucru si la TT.”

BMW se va alatura astfel celor de la Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki si, mai nou KTM, in prezent existand discutii si cu alti producatori mari pentru participarea acestora la editia 2010 a competitiei.

IOM TT | via Hell for Leather

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.