Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

BMW va avea doua echipe in SBK

09.12.2009
Foto ©: World SBK

Constructorul german BMW va fi reprezentat de doua echipe in sezonul 2010 al Campionatului Mondial de Superbike. Reitwagen Motorsport va fi astfel prima echipa satelit BMW si il va avea ca pilot pe austriacul Roland Resch.

Pilotul in varsta de 25 de ani a avut un sezon de debut dificil in 2009, la bordul unui GSX-R 1000 al echipei TKR Suzuki Switzerland, dupa ce a evoluat de la Cupa Suzuki GSX-R, pe care a si castigat-o in 2008.

Roland va pilota noul BMW S 1000 RR anul viitor cu informatii si asistenta din partea BMW insa in principiu echipa isi va dezvolta pe cont propriu motocicleta de curse din versiunea de serie. Avem bugetul pentru un sezon intreg si vom incepe testele in Australia la sfarsitul lunii decembrie. Reitwagen este primul client BMW in World Superbike si pentru noi este o mare oportunitate,” a declarat purtatorul de cuvant al echipei, Andreas Werth.

Motocicleta este o adevarata lucrare de arta,” a adaugat Resch. “Mai impresionat sunt de cat de aproape de standardele bune de curse este motocicleta de serie. Aceasta dezvolta deja 202 cp cu evacuare racing si harti modificate ale injectiei, asa ca e o baza interesanta de pornire pentru dezvoltari ulterioare.

Cel mai bun rezultat al lui Resch in 2009 a fost o clasare pe locul al 16-lea la etapa desfasurata in Franta la Magny-Cours, iar cea mai buna clasare a constructorului BMW a fost un loc 5 obtinut de Troy Corser la etapa de la Brno, Cehia.

Via | WorldSBK

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.