Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Byrne incheie primele teste triumfator

26.01.2009
Foto ©: MotoGP

Ultima zi a testelor oficiale desfasurate la Portimao a fost inca o data afectata de conditii meteorologice nefavorabile, astfel ca cei mai buni timpi au fost stabiliti in principal in cursul zilei de sambata, Shane Byrne (Sterilgarda Ducati) ramanand cel mai rapid pilot si noul detinator al recordului pe tur de circuit.

"Nu m-am asteptat sa fiu cel mai rapid in teste dar sa fiu sincer nu sunt surprins." a declarat "Shakey". "Motocicleta functioneaza foarte bine iar relatia si feedback-ul cu echipa si inginerul meu este minunata. Noul format Superpole nu este nou pentru mine, am incercat ceva asemenator in ultimele curse din BSB. Este antrenant si spectaculos si sunt sigur ca va arata bine si la TV."

Doar doi piloti si-au imbunatatit rezultatele in cursul zilei de ieri, Troy Corser, care intr-un final a urcat pe impresionantul loc 11 cu noul BMW in patru cilindri, si Max Biaggi cu Aprilia RSV4 ocupand pozitia a 18-a.

Pilotii au avut ocazia sa experimenteze noul format Superpole cat si regula "flag-to-flag" in ultima zi de teste, cand si-au schimbat motocicletele cu cele de rezerva echipate pentru conditii de ploaie fara a fi intrerupta cursa simulata.

Multe din echipele de top vor parasi Portimao pentru a ajunge la Phillip Island, unde vor efectua propriile teste private la mai putin de o luna de zile inaintea inceperii sezonului comeptitional de anul acesta.

In clasa Supersport spaniolul Joan Lascorz (Provec Motocard Kawasaki ZX-6R) ramane cel mai rapid dintre cei 29 de piloti participanti, urmat de Cal Crutchlow (Yamaha World Supersport Team) care debuteaza in aceasta categorie pe o motocicleta Yamaha R6.

Campionul mondial din 2007 Kenan Sofuoglu (Hannspree Ten Kate Honda) a fost cel mai rapid in ultima zi de teste, dar timpul obtinut i-a adus doar un loc trei final. Miguel Praia (Parkalgar Honda) ocupa pozitia a patra la jumatate de secunda in spatele celui mai bun rezultat, in timp ce campionul mondial din 2008 Andrew Pitt (Hannspree Ten Kate Honda) incheie prima sesiune oficiala de teste pe locul cinci.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.