Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Campionatul WSBK 2009 lansat in Portugalia

24.01.2009
Foto ©: WSBK

Cea de-a 22-a editie a Campionatului Mondial HANNspree FIM Superbike 2009, ce va debuta pe 1 martie la Phillip Island in Australia, a beneficiat ieri de o lansare oficiala ce s-a desfasurat pe Autodromo Internacional do Algarve din Portimao, in sud-estul Portugaliei.

Editia de anul acesta a celui mai important campionat unde participa cei mai mari producatori din lume a fost prezentata de Paolo Flammini, CEO al Infront Motor Sports, organizatorii competitiei, impreuna cu Guglielmo Fiocchi, Managing Director Business Unit Moto al companiei Pirelli, unicul furnizor de anvelope in Campionatul Mondial FIM Superbike, Campionatul Mondial FIM Supersport, Cupa FIM Superstock 1000 si Campionatul European 600 Superstock, si Melanie Oborski purtatoarea de cuvant al sponsorului principal HANNspree.

In timpul conferintei de presa programele de cursa 2009 ale echipelor celor 7 producatori prezenti in WSBK, un numar fara precedent in lumea sporturilor motorizate, au fost prezentate de catre reprezentatii fiecarui producator in parte: Giampiero Sacchi (Director of Racing Activities Piaggio Group), Berti Hauser (BMW Motorrad General Manager Motorsport Motorcycle), Davide Tardozzi (Ducati Corse Superbike Director), Ronald Ten Kate (Hannspree Ten Kate Honda team manager), Steve Guttridge (Kawasaki Europe Race Planning Manager), Yann Le Douche (Suzuki Alstare Team Coordinator) si Massimo Meregalli (Yamaha WSB Team Manager).

Calendarul din acest an contine 14 etape ce se vor desfasura pe cinci continente, inclusiv o revenire in Africa de Sud pentru prima oara din 2002, pe circuitul Kyalami. Campionatul va debuta in Australia la inceputul lunii martie si se va incheia pe 25 octombrie cu etapa din Portimao.

Principalele schimbari in Superbike din acest an includ introducerea regulei "'flag-to-flag" (schimbarea motocicletei este permisa in cazul aparitiei ploii in timpul cursei) si noul format Superpole de eliminare pentru primii 20 de piloti in calificari.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.