Cauta in stiri

RSS Feed

Dunlop Romanian Superbike

Cazacu mai are o sansa

19.09.2012
Foto ©: Nelu BANICA

In perioada 14-16 septembrie, la Brno in Cehia, s-a desfasurat a saptea etapa din Cupa ROSBK. Echipa timisoreana Taifun Racing a fost reprezentata la aceasta etapa de trei piloti: Catalin Cazacu si Florin Neacsu la clasa Superbike si Cosmin Costescu la Supersport.

Inca de vineri Catalin Cazacu a fost rapid in antrenamente si a reusit sa parcurga in calificari turul de circuit in 2:10. Calificarile de sambata au generat pentru Catalin ca si rezultat final pozitia a doua pe grila de start. “Vineri si sambata am incercat sa ma acomodez cu noile setari ale motocicletei pe care am decis sa le facem la inceputul saptamanii in Germania. Desi aceiasi motocicleta ca si pana acum, micile ajustari au facut-o sa aiba un alt comportament mai ales pe iesirile din viraj si am avut nevoie de cateva sesiuni de antrenament pana cand am reusit sa ma inteleg cu ea. Cu adevarat am reusit sa ma simt bine in concurs cand am si reusit cel mai bun rezultat din intreg weekend-ul, putin peste 2:07. Astfel am fost cel mai rapid pilot din intreg weekend-ul” declara multumit Cazacu.
Cosmin Costescu a fost cel mai rapid roman la clasa Supersport, avand ca si tinta in cursa sa obtina un rezultat cat mai bun in comparatie cu bulgarii inscrisi in Cupa ROSBK. “Am avut ca si obiectiv sa parcurg turul de circuit in 2:15, rezultat care l-am obtinut in antrenamentele libere de sambata dupa masa. In cursa m-am simtit bine desi nu am avut timp sa parcurg duminica nici un singur tur de incalzire din motive tehnice. Am avut un start senzational si am intrat foarte bine in primul viraj. Pierderea de putere generata insa de fisurile aparute inca de sambata la sistemul primar de evacuare m-au plasat pe podium pe pozitia a doua, rezultat bun pentru mine care vine si imi garanteaza inca de la aceasta etapa locul II in sezonul 2012. Pentru ca nu mai am nici o presiune imi doresc ca la ultima etapa sa inving” afirma Costescu.
Pitesteanul Florin Neacsu a avut o evolutie frumoasa si a surprins placut cu rezultatul obtinut in calificari.

“Catalin a pilotat excelent in cursa si a imbunatatit chiar si rezultatul ce l-a obtinut anul trecut cand a participat la etapa de Campionat Mondial organizata la Brno. Pentru ca este primul sezon la SBK inca mai ne confruntam cu probleme tehnice. Urmeaza etapa din Grecia unde o sa se decida totul, etapa pentru care o sa facem toate eforturile sa ne prezentam fara greseala. La Supersport, inainte cu o etapa de finalul sezonului, avem asigurat locul doi si acest rezultat ne motiveaza ca pentru sezonul 2013 sa pregatim o motocicleta mai buna. La Brno am obtinut doua locuri doi ceea ce la nivel de echipe ne-a plasat pe cea mai buna poozitie. Suntem o echipa in ascensiune si faptul ca l-am adus in echipa pe israelianul Shay Gueeta o demostreaza. Am decis in ce priveste partenerii sa incercam si alte colaborari si din motive financiare am amanat aceasta miscare pana inainte de Brno, cand am ajuns in Germania. Am avut parte de multa sustinere si ne-am bucurat sa reantalnim prieteni si colaboratori” afirma Cosmin Costescu – team manager.
Urmatoarea etapa din calendarul pe care echipe Taifun Racing si l-a propus este programata la Serres in Grecia peste patru saptamani.

Rezultate Brno Superbike:
1. Ionuit Mistode  2.07.4
2. Catalin Cazacu  2.07.3
3. Enescu Andrei  2.12.4
4. Daniel Vargolici  2.12.9
5. Razvan Filipeanu  2.13.5
6. Marian Zaharia  2.13.4
7. Eduard Alexandrescu  2.13.8
8. Iulian Soros  2.14.3
9. Stefan Popescu  2.14.2
10. Dani Trock  2.16.7
11. Ivan Ivanov 2.17.2
12. Neacsu Florin 2.16.5
13. Anghel Trakov 2.17.8
14. Emilian Cioata 2.17.7

Rezultate Brno Supersport:
1.Boyan Bonchev 2.13.9
2. Cosmin Costescu 2.17.2
3. Vladislav Dimitrov 2.16.5
4. Aron Romocea 2.19.2
5. Alin Nasaudeanu 2.19.6
5. Florin Calin 2.20.2
6. Socaci Eduard 2.21.3
7. Victor Nemes 2.22.0
8. Emilian Predie 2.22.2
9. Adrian Enache 2.24.6
10. Adrian Sotingeanu 2.27.2


Pentru alte informatii si fotografii vizitati: www.taifunracing.ro si www.rosbk.ro

Clasamentul general al Dunlop Romanian Superbike a schimbat liderul dar Cazacu are sanse sa castige titlul de Campion la editia 2012 la Serres.

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.