Cauta in stiri

RSS Feed

dakar series

Central Europe Rally - concurentii romani dupa primele 3 zile

23.04.2008
Foto ©: Central Europe Rally

Venirea acasa le-a purtat noroc romanilor. Incursiunea Central Europe Rally in Romania a fost de bun augur pentru concurentii romani, toti cei 5 piloti de la categoria moto, 2 de la quad si cele trei echipaje ramase in raliu la categoria auto profitand din plin de sustinerea venita din partea baimarenilor.

Dupa prima zi a raliului cand s-a ajuns din Budapesta in Baia Mare concurandu-se pe o proba speciala in Ungaria, caravana C.E.R s-a mutat  pentru doua etape in Maramures. Aflati foarte aproape de orasul de origine pilotii satmareni Mani Gyenes (Mol Dakar Team) si Ioan Lutas (Team Dakar Romania) au fost favoritii publicului. Gabi Nicolae si Liviu Stan cel mai bine clasat echipaj roman la clasa auto au fost incurajati de public mai ales luni cand, din cauza unor probleme tehnice, au mers mai mult de jumatate de proba mult sub ritmul avut in prima etapa a raliului.

Moto
Mani Gyenes si-a confirmat valoarea mergand intr-un ritm foarte bun in ambele etape de la Baia Mare, chiar daca ieri, pe prima proba speciala, a fost nevoit sa mearga 50 de km cu ghidonul indoit si cu suportul de prindere al road-book-ului rupt. Astfel, dupa cele doua zile din Romania, Mani ocupa locul 9 in clasamentul general, 3 la categoria 450 cmc si 1 la clasa Maraton a categoriei 450 cmc. In urma retragerii din raliu (din motive personale) a lui David Fretigne, ocupantul locului 4 in clasamentul general si liderul categoriei 450 cmc, Mani a urcat pe locul 8 in clasamentul general si pe 2 in cel al clasei 450 cmc, fiind la doar 5 minute distanta de noul lider al acestei categorii: Jose Manuel Pellicer.

Marcel Butuza, ocupantul locului 8 in clasamentul capionatului mondial de rally-raid in sezonul 2007, este pe locul 30 in clasamentul general al raliului si pe 9 la clasa Super Productie a categoriei motocicletelor de peste 450 cmc. Ceilalti doi componenti ai Vectra Racing Team: Romeo Duicu si Alex Garbacea ocupa pozitiile 13 respectiv 19 la clasa Super Productie a aceleiasi categorii.

Quad
Razvan Irimescu (Polaris) si Alex Pauliner (Yamaha) ambii membri in Team Dakar Romania reusesc sa tina piept ofensivei venita din partea pilotilor francezi si unguri, Razvan fiind in clasamentul general pe locul 2. Timisoreanul se afla la doar 23 de secunde de locul 1 detinut de Hubert Deltrieu

Bookmark and Share
Bravo Mani! by Radu on 23.04.2008
Succes in continuare
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.