Cauta in stiri

RSS Feed

dakar series

Central Europe Rally - David Casteu isi pastreaza pozitia de lider

23.04.2008
Foto ©: dppi

Si in a doua etapa din Romania am avut parte de schimbari atat in ceea ce priveste traseul cat si clasamentul. Ploaia si-a spus cuvantul in speciala de dimineata transformand traseul intr-un adevarat iad, mai ales pentru camione. Astfel, organizatorii au fost fortati sa scurteze pentru a doua oara traseul pe a doua speciala a zilei.

In conditiile dificile de pe traseu trebuia sa fi cat mai prudent posibil, mai ales daca concurai pe motocicleta, toti pilotii fiind marcati de abandonul lui Marc Coma din ziua precedenta. In consecinta, liderul David Casteu a preferat sa mearga intr-un ritm care sa ii consolideze pozitia. Astfel, fostul pilot de enduro Jaroslav Katrinak (KTM) a putut castiga ambele probe speciale ale zilei. Slovacul a recuperat 1’40” lider si a urcat pe locul 3 in clasamentul general fiind la 2’32” in spatele lui Casteu (care a terminat ziua pe locul 3) si la doar 6” distanta de chilianul Francisco Lopez (KTM).

Ocupantul locului 2 in etapa de astazi, Cyril Despres (KTM) continua sa urce in clasament, desi in acest moment se afla pe locul 10 la general si are de recuperat 13’52” fata de locul 1. Aceasta etapa a fost marcata si de retragerea (din motive personale), lui David Fretigne.

La categoria Quad unul din cele mai interesante momente a fost cel oferit de cehul Josef Machacek (Yamaha) care s-a clasat al 7-lea in a doua proba speciala. Totusi, evenimentul zilei poate fi considerat lupta pentru locul 1 la general care s-a dat astazi intre Hubert Deltrieu (Polaris) si Razvan Irimescu (Polaris), timisoreanul aflandu-se la doar 23 de secunde in spatele francezului. Slovacul Martin Antal (Polaris) locul 3 in clasamentul general se afla deja la 30 de minute in spatele celor doi.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.