Cauta in stiri

RSS Feed

dakar series

Central Europe Rally - Pilotii romani cu 2 probe speciale inainte de final

26.04.2008
Foto ©: Mircea Rosca

Veszprem, 25 aprilie 2008 - Dupa 5 zile si jumatate, putem spune ca bilantul in ceea ce ii priveste pe concurentii romani de la prima editiie a Central Europe Rally este unul pozitiv. Pana la finalul raliului se va mai concura in doua probe speciale, una in aceasta dupa-masa si una in dimineata zilei de maine, urmand ca pe 26 aprilie in jurul pranzului prima motocicleta sa urce pe podiumul de final instalat pe malul lacului Balaton.

Moto
Doi din concurentii romani de la aceasta categorie, Mani Gyenes si Romeo Duicu au fost printre cei 38 de piloti care au fost, initial, penalizati cu o ora pentru ratarea unui waypoint de pe prima proba speciala a zilei a 4-a. Numarul mult prea mare de piloti care au ratat acest waypoint a facut ca penalizarea initiala sa fie redusa la 30 de minute. Astfel, cei doi s-au apropiat de pozitiile pe care le detineau in clasamentul general inainte de mult discutata ratare a waypointului 5-9.

Mani Gyenes - dupa ce ieri a mers intr-un ritm foarte bun recuperand 10 pozitii fata de cea pe care se afla in clasament dupa penalizarea initiala de 1 ora si terminand seara pe locul 24  - in prima proba a etapei a 6-a fost clasat cu al 14-lea timp. Cu 2 probe inainte de finalul raliului, cel mai bine clasat pilot roman in raliul Dakar, se afla pe locul 12 in clasamentul general, pe 3 in clasamentul categoriei 450 si a redevenit lider al clasei 450 Maraton.

Marcel Butuza - numarul 8 mondial la finalul sezonului 2007 din Campionatul Mondial de Rally-Raid – a avut un ritm destul de bun in prima parte a zilei a 6-a terminand proba pe locul 8 la clasa Super Porductie a categoriei peste 450 cmc. In clasamentul general al raliului se afla pe locul 9 la clasa Super Productie; confruntandu-se si el cu o penalizare, dar de aceasta data este vorba de 6 minute pentru depasirea limitei de viteza.

Romeo Duicu a recuperat foarte mult in prima proba de astazi incercand sa revina in primii 30 inciuda penalizarii de 30 de minute. A obtinut al 12-lea timp al clasei Super Productie pe prima proba si a ajuns pe locul 43 in clasamentul general.

Alex Garbacea coechipier al lui Marcel Butuza si Romeo Duicu in Vectra Racing Team a terminat proba speciala nr. 6A pe locul 16 la Super Productie si se afla pe locul 53 la general.

Ioan Lutas, dupa ce a pierdut aproape doua ore in penultima proba din Romania din cauza unor probleme tehnice, recupereaza foarte mult si are sanse ca la finalul raliului sa se afle in primii 20 de concurenti ai clasei Maraton de la categoria peste 450 cmc.

Quad
In urma incidentului de pe prima proba a etapei de pe 23 aprilie, Razvan Irimescu a fost evacuat cu elicopterul si dus la spitalul din Budapesta pentru investigatii. Timisoreanul nu a patit nimic, si desi nu a aparut in clasamente o perioada, a revenit in Central Europe Rally chiar daca nu a terminat proba 4A si nu a concurat in 4B. Nu mai poate emite pretentii la podium, insa a decis sa concureze pentru a prinde experienta si pentru a se obsinui cu quad-ul sau. In acest moment, Irimescu se afla pe locul 14 in clasamentul general, fiind dezavantajat foarte mult de orele de penalizare primite in etapa a 4-a.

Alex Pauliner, coechipier cu Razvan Irimescu, Gabi Nicolae si Ioan Lutas in Team Dakar Romania se afla pe locul 6 in clasamentul general si a terminat prima proba a etapei a 6-a pe locul 8.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.