Cauta in stiri

RSS Feed

Red Bull Romaniacs

Chris Birch, marele castigator al Prologului

27.06.2010
Foto ©: Red Bull Photofiles

In pofida ploii, peste 6000 de fani ai motorsportului au venit azi sa asiste la Prologul celei de a saptea editii a competitiei, considerate a fi cel mai dur raliu hard enduro din lume. Chris Birch, ocupantul locului doi de anul trecut, a facut show in centrul Sibiului si a castigat Prologul de la clasa PRO.

Neozeelandezul, sustinut de KTM, va pleca primul maine in prima zi din munti si se pare ca isi va atinge obiectivul -  castigarea Red Bull Romaniacs. Al doilea timp al Prologului, la clasa cu cel mai dificl traseu (PRO), a fost al britanicului Graham Jarvis. Pilotul Sherco a castigat Prologul in urma cu doua editii si anul trecut a luat startul in raliu tot din a doua pozitie. Debutant la Red Bull Romaniacs, Taddy Balzusiak pilotul oficial KTM si de 4 ori castigator al Erzberg Rodeo, polonezul asteptat de fanii enduroului extrem din Romania a facut si el show pe traseul de trial din Sibiu si s-a clasat pe locul 3.

In Prologul care a debutat la ora 14.00 au luat startul cei mai rapizi 16 piloti de la toate cele cinci clase (PRO, Expert Single, Expert Team, Hobby Single, Hobby Team), plus Trial (sunt doar 4 piloti inscrisi). Acestia au fost stabiliti in urma calificarilor desfasurate in aceasta dimineata. Din pacate, ploaia i-a fortat pe toti riderii sa mearga incet pe obstacolele construite din pietre si busteni, iar zonele de cauciucuri au fost cele care au creat cele mai multe probleme fortandu-i sa fie mult mai lenti decat in 2009. In urma timpilor inregistrati la calificari si la Prolog se va stabili ordinea de start pentru prima zi in munti, iar primii care vor da piept cu traseul, ingreunat foarte mult din cauza ploilor cazute in ultimile zile, sunt cei de la clasele Trial si PRO.

Printre primii pe traseul clasei Hobby va fi riderul roman Krisztian Nagy, castigatorul Prologului la clasa Hobby Team. Satmareanul, care este coechipierul lui Dani Otil, in TipTil Team, asteapta insa zilele din munte pentru ca acolo se va da batalia pentru podiumul final al raliului.

Maine se va concura in zona Muntilor Cindrel. Un punct interesant pentru spectatori este cel de pe Valea Santa (Cabana Curmatura – urcarea catre Paltinis din Sibiu). Si finisul zilei este accesibil publicului fiind programat in jurul orei 12.00 pe dealul Gusterita aflat la marginea Sibiului.

Live Tracking
Fanii pot sa isi urmareasca favoritii accesand incepand cu prima zi in munti (duminica 27 iunie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibila optiunea live tracking, unde introducand numarul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se afla acesta pe traseu.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.