Cauta in stiri

RSS Feed

NARDO Speed Circle

Circuit pentru recorduri de viteza

Nelu Banica | 25.10.2012
Foto ©:

Celebra intindere de sare de la Bonneville este locul in care se sprg recordurile de viteza. Fie ca e vorba de automobile sau motociclete, cu ardere interna, electrice sau chiar cu aburi, recordurile de viteza au fost depasite cam in fiecare an. Pentru constructorii din tarile externe Americii, costurile de deplasare la Bonneville Salts erau  rupte din bugetul de dezvoltare dar ceea ce i-a mahnit foarte mult a fost birocratia si piedicile ridicate de legile Statelor Unite privind circulatia oamenilor (vize) si a marfurilor (avize de import, taxe vamale, declaratii).
Solutia la toate aceste necazuri a venit din partea NARDO, o pista de incercari construita de FIAT in 1975, folosita pentru testarea vitezelor superioare de diferiti constructori. Recent, pista a fost trecuta in proprietatea Porsche si va fi deschisa si celor din afara, dealeri, preparatori sau persoane particulare. Primul eveniment deschis va avea loc pe 29 aprilie 2013 dar lista pentru primul an de inscrieri cuprinde doar 50 de pozitii.
NARDO este un cerc de beton de 12 km lungime a carui raza are 2 km. Latimea este cat 6 benzi. Recoordul de viteza pe acest cer este de 387.87 km/h obtinut pe un Koenigsegg.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.