Cauta in stiri

RSS Feed

Cum sa depasesti efectiv.

Ciprian | 19.12.2016
Foto ©:

Motocicletele sunt masinariile perfecte pentru depasiri. Aceleratie rapida, combinata cu o buna vizibilitate si o pozitionare corecta ofera pilotului un avantaj fata de un sofer. Dar depasirea este de multe ori un pericol.

Avantajele motociclistului: acceleratia este cel mai mare avantaj pentru un motociclist fata de un sofer. Pilotul poate observa soseaua mai bine, pozitionarea fiind vitala.

Erorile comune: de foarte multe ori sa intampla sa crezi ca ai spatiu pentru o depasire dar, totusi, sa apara un pericol iminent in drumul tau (a se citi animal, semn de circulatie, nisip, groapa etc). Tine minte, cu cat depasirea este mai lunga, cu atat pericolul este mai mare. Fii decisiv.

Tehnica: planuieste-ti depasirea din pozitia pe care o ai. Daca punctul de vizualizare este obturat sau esti presat de cel din spate, nu face nicio miscare. Sunt 2 intrebari critice: “Esti intr-un loc bun?”, “Esti prea aproape?”.

Asadar, “scaneaza” drumul, dintr-o parte intr-alta. Este cineva care te depaseste?

Cat de repede merge vehicului pe care vrei sa il depasesti? Este in siguranta?

Si tine minte, nu abuza de putere.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.