Cauta in stiri

RSS Feed

Red Bull Romaniacs

Cyril Despres, Alex Garbacea si Romeo Duicu sunt pregatiti sa infrunte Carpatii

14.08.2009
Foto ©: Red Bull Romaniacs

Patru din riderii, pentru care participarea la Red Bull Romaniacs a devenit cel mai important eveniment de enduro din an, au lasat pentru o zi ultimile pregatiri inainte de start si au venit, pe 12 august, in Bucuresti pentru a oferi detalii despre editia din 2009. Este vorba despre Cyril Despres (foto), Romeo Duicu, Alex Garbacea si Dani Otil.

Cyril Despres – clasa Pro (triplu castigator al Red Bull Romaniacs si dublu castigator al Dakar-ului)
"Am venit pentru prima data in Romania in 2004, la prima editie a Red Bull Romaniacs si continui sa revin pentru ca inca de atunci am stiut ca acest eveniment va deveni o competitie foarte buna. Este unul din evenimentele pentru care ma pregatesc de-a lungul unui an, iar in 2009 mi-am propus sa revin pe prima treapta a podiumului, chiar daca va fi mai greu decat in anii precedenti pentru ca sunt foarte multi rideri buni la start. Imi plac Carpatii pentru ca iti ofera posibilitatea sa concurezi in conditii unice in lume, mai ales in zona unde se desfasoara Red Bull Romaniacs. Ai parte de foarte multa piatra, de urcari extrem de grele, de peisaje superbe in golul alpin de multe treceri prin rau si pe ansamblu de o cursa extrem de grea".

Romeo Duicu – clasa Experti Echipe (primul roman care a terminat Dakar-ul in configuratia America de Sud)
"In 2009 Red Bull Romaniacs va debuta sambata 15 august, ora 9.00 cu sesiunea de calificari pentru Prologul care va incepe la ora 14.00, insa cum eu nu am experiente placute la prologurile precedente nu stiu daca voi parcurge numarul total de tururi. Anul trecut am cazut in cap si am decis sa renunt la ultimile tururi ca sa nu mai imi creez probleme mai mari la motocicleta. Oricum, Prologul are rolul de a stabili pozitia la start in prima zi si cum raliul are patru zile ai timp sa recuperezi eventualul timp pierdut la Prolog.
Dupa mansele de calificare urmeaza sa mearga in Prologul, care va incepe pe Bd.Coposu din Sibiu la ora 14.00, primii 16 piloti de la fiecare clasa (Profi, Expert Single, Expert Team, Hobby).
"

Alex Garbacea – clasa Experti Echipe (cel mai tanar pilot roman care a terminat o etapa din Campionatul Mondial de Rally-Raid)
"Anul trecut atat eu cat si Romeo am concurat la categoria Expert Team, insa acum am decis sa mergem la echipe pentru ca Vectra Racing Team sa aiba sanse la podium la doua din clase. In acest an, Mani Gyenes va merge la Expert Single pentru ca din cauza unei interventii chirurgicale suferite la genunchiul drept in ianurie (ruptura de ligamente si fisura de menisc) se afla inca in perioada de recuperare si Red Bull Romaniacs este mult prea dur la clasa Profi pentru cineva aflat in aceasta situatie. Pe el ne bazam pentru un podium la Expert Single, mai ales ca Mani e obisnuit cu podiumurile de la Red Bull Romaniacs dupa ce a castigat de doua ori la Expert Team.
Luni, pe 17 august, vom pleca din zona Sibiu catre Petrosani urmand sa ne intoarcem marti, 18 august, si sincer cred ca acestea vor fi cele mai grele zile de la aceasta editie. Datorita distantei dintre Sibiu si Petrosani la toate clasele vor fi foarte multi kilometri in acele doua zile, iar daca mai si ploua cat ne aflam in Parang, vor fi etape la care multi vor ajunge la finis noaptea.
"

Anul trecut, Dani Otil i-a promis lui Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs, ca va veni sa concureze in cel mai dificil raliu al lumii. Si-a facut din acest lucru un obiectiv clar si dupa un an de antrenament va concura alaturi de Cristian Nagy la clasa Hobby ei formand TipTil Team.

Programul Red Bull Romaniacs 2009
15 august, ora 14.00, bd. Coposu, Sibiu – Prolog          
16 august, prima zi – puncte pentru spectatori pe drumul de acces catre Paltinis
17 august, ziua 2 – Sibiu - Petrosani
18 august, ziua 3 – Petrosani - Sibiu
19 august, ziua 4 – start si finis din/in Sibiu

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.