Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Cyril Despres castiga a 12-a etapa

16.01.2009
Foto ©: KTM Racing

Dupa o zi de odihna fortata, pilotul francez Cyril Despres (Red Bull KTM) a obtinut a treia sa victorie de la inceputul Raliului Dakar 2009, concurentii parcurgand ultimii 213 kilometri cu dune de nisip din aceasta editie a competitiei.

In urma sa a sosit la o diferenta de 1'23'' Marc Coma (Repsol KTM) care a pilotat inteligent toata ziua, spaniolul preferand sa nu riste, acesta avand cele mai mari sanse la castigarea raliului de anul acesta. Surpriza etapei a fost un alt pilot spaniol Gerard Farres Guell (KTM) care a incheiat ziua pe locul trei la 9’47" in spatele lui Cyril Despres.

In clasamentul general provizoriu continua sa conduca spaniolul Marc Coma (Repsol KTM), victoria de azi si cele zece minute pierdute de David Frétigné din cauza unei defectiuni tehnice dandu-i posibilitatea francezului Cyril Despres sa urce pe locul doi.

Cyril Despres (Red Bull KTM)

"A fost actiune. Motocicleta s-a supraincalzit un pic. Mi-a fost un pic frica de dunele de nisip. A fost greu deoarece nisipul a fost moale. Pentru un pilot de rally-raid, a lua startul, a depasi alti doi sau trei motociclisti pe drum si a ajunge dupa patru ore de proba speciala, este o placere mica."

Marc Coma (Repsol KTM)

"A fost o etapa dificila, cu foarte mult off-road si navigatie. A fost greu sa gasesc cai de a trece dunele si muntele. De fapt, nu puteai sa lasi garda jos nici un moment pe parcursul intregii probe speciale. Dar pentru mine, a fost alta zi fara probleme si asta e important."

Clasamentul pilotilor in a 12-a etapa:
1. Cyril Despres, Franta, KTM
2. Marc Coma, Spania, KTM
3. Gerard Farres Guell, Spania, KTM
4. David Casteu, Franta, KTM
5. Francisco Lopez, Chile, KTM
6. David Fretigne, Franta, Yamaha
7. Henk Knuiman, Olanda, KTM
8. Pal Anders Ullevalseter, Norvegia, KTM
9. Jakob Przygonski, Polonia, KTM
10. Helder Rodrigues, Polonia, KTM
 
Clasamentul general dupa primele 12 etape:
1. Marc Coma, Spania, KTM
2. Cyril Despres, Franta, KTM
3. David Fretigne, Franta, Yamaha
4. David Casteu, Franta, KTM
5. Helder Rodrigues, Portugalia, KTM
6. Pal Anders Ullevalseter, Norvegia, KTM
7. Jordi Viladoms, Spania, KTM
8. Frans Verhofen, Olanda, KTM
9. Henk Knuiman, Olanda, KTM
10. Paulo Goncalves, Portugalia, Honda

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.