Cauta in stiri

RSS Feed

noutati

Dakar 2011 se va desfasura in Africa!

21.01.2010
Foto ©: Dakar

La inceputul lunii februarie se va da publicitatii destinatia celei de a 33-a editii a Dakar-ului. Insa din ce au putut spune reprezentantii Amaury Sport Organisation (organizatorii Dakar-ului) inainte de aceasta data, in proprotie de 90% raliul va reveni la origini, existand deja contracte semnate cu trei tari din Africa, anunta rallymagazin.ro

Fondat in 1978, de catre Thierry Sabine cu scopul de a le oferi pilotilor amatori si profesionsti posibilitatea de a participa la un raliu care te aduce aproape de limita si care iti dezvaluie frumusetile Africii, raliul a parasit continentul mama in 2008.

Editia din acel an nu a mai pornit din Lisabona catre Dakar (capitala Senegalului) din cauza amenintarilor teroriste venite din Mauritania. Argentia, tara in care se desfasura Raliul Porlaspamapas etapa din Cupa Mondiala de Rally-Raid, a creat o alinata cu Chile si au venit cu propunerea de a gazdui cel mai dur raliu al lumii. Astfel, de anul trecut Dakar-ul a trecut Atlanticul si pentru doua editii a lasat Sahara si Atlasul pentru Atacama si Anzi.

America de Sud a dat o alta dimensiune raliului in ceea ce priveste publicul. Sute de mi de oameni au venit atat in 2009 cat si in 2010 pe probele speciale si la startul sau finisul raliului, facandu-i pe multi sa compare startul in Dakar cu cel din Turul Frantei (ciclism).

Insa adaptarea raliului la un nou continent a dus la: compromisuri atat in ceea ce priveste numarul de concurenti acesta diminuandu-se condsiderabil (cu aproximativ 200 de vehicule mai putin la start in 2010 comparativ cu 2007), cat si la probe speciale mai scurte, eforturi din partea echipelor tehnice pentru a adapta vehiculele la conditii de rulare la altitudini de peste 2500 m, si foarte multe incidente din cauza prafului.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.