Cauta in stiri

RSS Feed

motocross - mx1

David Philippaerts castiga titlul mondial MX1

15.09.2008
Foto ©: Yamaha Monster Motocross Team

La sfarsitul sezonului sau cu numarul doi in Campionatului Mondial de Motocros MX1, italianul David Philippaerts, pilotul echipei Yamaha Monster Motocross, a castigat primul sau titlu mondial in fata unui public foarte mare.

Pilotul in varsta de 24 de ani, din Pietrasanta Italia, a mers bine si in primul sezon alaturi de echipa de uzina Yamaha, care sarbatoreste astfel primul titlu mondial dupa retragerea multiplului campion Stefan Everts in 2006.

Dupa ce a debutat in forta la clasa 125 din campionatul german in anul 2001, Philippaerts, a ajuns alaturi de echipa Errevi KTM in 2003, unde a si-a continuat activitatea pana in 2007.

In 2007, italianul, si-a facut debutul in MX1 unde a castigat GP-ul Germaniei si inca cinci clasari pe podium pana la sfarsitul anului. Datorita acelei victorii, David Philippaerts, a devenit al doilea pilot care a castigat atat in MX1 cat si in MX2, dupa Ben Townley.

Decizia de a concura pentru cei de la Yamaha a fost una de mare angajament pentru David, care s-a antrenat in timpul iernii pe noua sa motocicleta. Dupa un inceput de sezon 2008 destul de bun, Philippaerts, a debutat in campionatul mondial la Valkenswaard avand multa incredere in sine, urmand ca in etapa urmatoare, cea de la Bellpuig sa urce pe podium.

Chiar daca nu a plecat niciodata din pole position anul acesta, pilotul celor de la Yamaha a reusit ca castige doua curse GP, ajungand astfel in acest an la sapte aparitii pe podium.

David Philippaerts a declarat : “A fost un sezon foarte lung, atat Steven cat si Ken au fost foarte competitivi dar sunt incantat pentru acest titlu. Am luat acest campionat incet si sigur iar abia astazi in cea de a doua cursa mi-am dat seama ca pot ajunge campion mondial. Consecventa a fost cheia succesului meu. Am terminat majoritatea curselor si am punctat destul de des. As vrea sa multumesc pe aceasta cale prietenei mele Alice, sponsorilor, Michele Rinaldi care m-a ajutat foarte mult in acest an si tuturor care mi-au fost alaturi.”

In 2009  David Philippaerts va avea dificila sarcina de a isi apara titlul alaturi de echipa sa, Yamaha Monster Motocross Team. Deocamdata Campionul Mondial de MX1 isi indreapta atentia asupra cursei Red Bull Motocross of Nations pentru a face o cursa cat mai buna pentru Italia, la Donington Park, pe 28 septembrie.

Nume: David Philippaerts
Data nasterii: 07.12.1983
Locul nasterii: Pietrasanta, Italia
Nationalitate: italian
Resedinta: Borgosesia, Italia
Porecla: dp
Website: http://www.dp19.com           
Primul GP: 2001, gp of the netherlands, 125cc class
Primul titlu mondial: 2008
Titluri mondiale: 1 (mx1)
Primul GP castigat: 2005, GP al Frantei, St. Jean d’angely, mx2
Victorii GP in total: 9 (3 in mx1; 6 in mx2)

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.