Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike & MotoGP

Davide Tardozzi si Livio Suppo parasesc Ducati!

05.11.2009
Foto ©: Ducati

Vesti soc in cadrul Ducati Corse: managerii echipelor MotoGP si World Superbike, Livio Suppo respectiv Davide Tardozzi, au anuntat astazi ca vor parasi Ducati.

Astfel, ultima etapa MotoGP de la Valencia va fi si ultima cursa a lui Suppo pentru Ducati. Italianul a lucrat pentru renumita companie din 1999,  cotribuind la dezvoltarea proiectului MotoGP si implicit la succesele echipei ce au culminat in 2007 cu titlul mondial al australianului Casey Stoner. Suppo va fi inlocuit in functia de manager de Vittoriano Guareschi, in prezent pilot de test la Ducati, si va face parte in 2010 din echipa MotoGP Honda.

Cred ca in viata cateodata ai nevoie de noi motivatii. Trebuie sa multumesc Ducati bineinteles pentru toate oportunitatile oferite dar si celor de la HRC pentru ca au fost interesati de mine. Este o noua provocare, nu va fi usor dar voi face tot ce imi sta in putinta. O parte din sufletul meu va ramane in aceasta companie (Ducati). Insa, cred ca Honda este ceva foarte tentant. Anul viitor voi fi Marketing Director pentru activitatile MotoGP si sper sa pornesc cu dreptul.

Davide Tardozzi, managerul echipei Ducati World Superbike, a confirmat astazi ca va parasi compania italiana, dupa ce a colaborat cu succes aproape 20 de ani cu aceasta.


A fost o decizie foarte dureroasa. Nu poti parasi fara regrete o companie cu care ai lucrat exceptional aproape 20 de ani,” a declarat Tardozzi pentru GPone. “Mi-am pierdut motivatia necesara si prin urmare am considerat ca trebuie sa ii anunt din timp pe cei de la Ducati de decizia mea, pentru a putea gasi un inlocuitor pentru sezonul urmator.

Voi ramane in lumea curselor doar daca mi se va oferi ceva important. Pana acum nimic nu a aparut. Altfel, voi continua cu alte activitati ce nu au legatura cu motociclismul. Insa cursele sunt inca lumea mea.

Tardozzi si-a facut debutul in World Superbike chiar in anul inaugural 1988, cand a castigat 5 curse pentru constructorul Bimota, terminand sezonul pe un impresionant loc 3. Mai tarziu a ajuns in managementul echipei Ducati, cu care a traversat o perioada foarte de succes, italienii obtinand 10 titluri mondiale.

In 2009, italianul s-a confruntat cu numeroase critici pentru neimpunerea unor ordine de echipa asupra lui Fabrizio pentru a-l ajuta pe Haga sa obtina titlul, insa este necunoscut daca acest fapt a fost un factor semnificativ al deciziei de retragere. Atat Haga cat si Fabrizio vor ramane in echipa Ducati Xerox in 2010.

Via Ducati Corse & Crash

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.