Cauta in stiri

RSS Feed

Campionatul Mondial de Rally-Raid

Debut cu dreptul pentru Vectra Racing in Raliul Tunisiei

03.05.2010
Foto ©: Vectra Racing

Pilotii Vectra Racing, Mani Gyenes, Marcel Butuza si Alex Garbacea, au pornit vineri, 30 aprilie, catre Tunisia unde in perioada 1-7 mai vor concura in cea de a doua etapa a Campionatului Mondial de Rally-Raid. Considerata a fi una din cele mai puternice echipe private din rally-raidul mondial ,Vectra Racing revine astfel dupa o absenta de aproximativ sapte luni.

Cu un debut extrem de matinal, mai precis ora 5 am, prima etapa din Raliul Tunisiei a insemnat pentru cei trei piloti adaptarea cu succes la rulatul pe nisip. Mani a terminat ziua pe locul 1 la clasa Productie si pe 7 la general, in timp ce Marcel a ocupat locul 9 la clasa SuperProductie si 15 la general, iar Alex s-a clasat pe 8 la Productie.
 
Spre deosebire de ceilalti piloti favoriti la top 15, care au mai concurat in rally-raid atat in ianuarie la Dakar cat si in urma cu o luna la etapa din Emiratele Arabe Unite, pilotii Vectra Racing ruleaza in desert dupa o absenta de sapte luni. In aceasta situatie se afla Mani si Marcel, insa Alex a revenit pe nisip dupa o absenta de aproape doi ani.

Pentru concurentii de la categoria moto, cea mai lunga etapa din aceasta editie a raliului a debutat la 5 dimineata, cand s-au trezit pentru a se echipa avand in vedere ca prima motocicleta a pornit la ora 05:30 am. De la hotelul de pe malul Mediteranei pana la startul in proba sepeciala s-a mers in circulatie deschisa pentru 241 de km. Au urmat apoi cei 180 de km de proba speciala caracterizati prin numeroasele schimbari de directie, prezenta vegetatiei si de posibilitatea de a rula la viteze de aproximativ 100 de km/h. Dupa parcurgerea probei s-a mai mers pe o distanta de 165 km pentru a ajunge la Douz, orasul in care vor inopta tuaregii moderni.

Pe 3 mai se va concura in cea de a doua etapa a raliului. Sunt programati 294 de km din care 289 km sunt cei luati in calcul pentru proba speciala.

Muntii intalniti in prima etapa dispar, iar nisipul isi intra in drepturi. Dune mici, trase extrem de nisipoase in care este usor sa te inisipezi, dar si un final specific mai degraba unei probe de WRC, acestea sunt ingredientele etapei Douz-Nekrif.
 
Clasament General etapa 1 Tunis – Douz
 
1. Chaleco Lopez         Aprilia 450
2. Jakub Przygonski    KTM 690 Rally
3. Marc Coma               KTM 690 Rally
.......................................
7. Mani Gyenes            KTM 690 Rally
………………………………………
15. Marcel Butza          KTM 690 Rally
……………………………………….
18. Alex Garbacea       KTM 690 Rally
 
Pentru a urmarii live evolutia pilotilor romani din Raliul Tunisiei accesati site-ul www.npolive.com/tunisie2010/, selectati sectiunea Tracking si introduceti numerele de concurs:
Mani Gyenes – 8, Marcel Butuza – 15, Alex Garbacea – 16.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.