Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Dominatie totala a lui Spies la Miller

01.06.2009
Foto ©: WSBK

Ben Spies (Yamaha World Superbike) nu a oferit nici o sansa celorlalti piloti din Campionatul Mondial de Superbike, pe circuitul american Miller Motorsports Park, obtinand a doua sa dubla victorie din acest sezon competitional in fata a 47.300 de spectatori.

Texanul a relansat lupta la varful clasamentului general provizoriu, ajutat fiind si de cursele dificile avute de Noriyuki Haga (Ducati Xerox), care a cazut in timpul antrenamentelor si a fost nevoit sa piloteze sifonat.

Cursa 1: Spies a dominat prima runda si a reusit sa adune puncte importante, mai ales ca Haga nu a putut termina decat pe locul noua. Cursa a fost intrerupta in turul cu numarul sapte dupa ce pilotul australian Karl Muggeridge (Celani Suzuki) a suferit o cazatura spectaculoasa. Invingatorul ambelor manse de anul trecut, Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda), a trecut al doilea linia de sosire fiind urmat de Michel Fabrizio.

A fost o zi buna pentru echipa Ten Kate Honda, Ryuichi Kiyonari si Jonathan Rea incheind prima cursa pe locurile patru, respectiv cinci. Max Biaggi a plecat de pe a patra linie a grilei de start insa in final a reusit sa se claseze al saselea, dupa o evolutie buna la bordul motocicletei sale Aprilia RSV4.

Cursa 2: A doua cursa s-a desfasurat dupa acelasi tipar ca prima, multiplul campion din AMA Superbike preluand conducerea inca de la primul viraj si trecand linia de sosire inaintea coechipierului sau Michel Fabrizio. Checa a cazut in turul cu numarul patru, Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda) impunandu-se ulterior in duelul cu Max Biaggi pentru ultima treapta a podiumului.

Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) a reusit sa cada si el dar in ultimul tur de circuit, dupa Biaggi incheind cursa Ryuichi Kiyonari (Hannspree Ten Kate Honda), Jakub Smrz (Guandalini Ducati) si Shinya Nakano (Aprilia Racing). Noriyuki Haga abia a terminat cea de-a doua runda pe locul opt in timp ce BMW continua seria dezamagirilor, Xaus si Corser clasandu-se in afara primilor 15 piloti care au trecut linia de sosire.

Clasamentul general (dupa 7 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 265; 2. Spies 212; 3. Fabrizio 201; 4. Rea 133; 5. Biaggi 126; 6. Haslam 122; 7. Sykes 113; 8. Kyonari 96; 9. Checa 93; 10. Smrz 82.

Constructori: 1. Ducati 311; 2. Yamaha 253; 3. Honda 206; 4. Aprilia 129; 5. Suzuki 113; 6. Bmw 60; 7. Kawasaki 41.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.