Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Dubla victorie pentru Haga la Nurburgring

16.06.2008
Foto ©: WSBK

Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB) a obtinut o dubla victorie fantastica la Nurburgring in Campionatul Mondial de Superbike, ce a revenit pe pista germana pentru prima data in zece ani. La numai doua saptamani de cand si-a rupt clavicula in Statele Unite ale Americii, Haga s-a luptat cu Troy Bayliss (Ducati Xerox) castigand prima competitie iar apoi l-a infruntat pe coechipierul sau Troy Corser pentru a obtine victoria si in a doua cursa scurtata de ploaie. Max Neukirchner (Alstare Suzuki) a reusit doua clasari pe pozitia a treia in fata publicului nativ. In ciuda vremii nefavorabile, etapa germana a Campionatului Mondial de Superbike HANNspree a reusit sa atraga 41,000 de spectatori in trei zile.

Prima cursa: Haga a fost intr-o forma deosebita pe Yamaha si aplicand o strategie perfecta pilotul japonez s-a luptat cu un Troy Bayliss (Ducati) determinat, care a pierdut insa conducerea cu doar cateva tururi inainte de finalul cursei iesind prea larg intr-un viraj. Al treilea loc a fost obtinut de eroul local Neukirchner, care a reusit sa-l tina in spatele sau pe Corser. Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) a avut parte de un start slab dar a revenit, depasindu-l in ultimul tur pe Ruben Xaus (Sterilgarda Go Eleven Ducati) obtinand pozitia a cincea. Al saptelea s-a clasat Michel Fabrizio (Ducati Xerox), care a micsorat ritmul pe final dupa ce concurase in plutonul fruntas inca de la inceput. In spatele italianului au fost Fonsi Nieto (Suzuki Alstare) si Makoto Tamada (PSG-1 Corse) pe primul Kawasaki ce a reusit sa treaca linia de finish. Max Biaggi (Sterilgarda Go Eleven Ducati) a dezamagit clasandu-se abia pe un loc 14.

A doua cursa: Haga a obtinut o noua victorie realizand prima sa dubla din acest an. Cursa a fost oprita cu cinci tururi inainte de final in timp ce Corser conducea, dar cum in acest caz sunt valabile clasarile din turul precedent, victoria e mers la Haga completand o zi triumfatoare pentru Yamaha. Al treilea a fost Neukirchner, in fruntea lui Bayliss, care a izbutit sa mai adune cateva puncte. Checa s-a clasat din nou pe a cincea pozitie reusind sa tina in spatele sau trei motociclete Ducati ale lui: Michel Fabrizio, Max Biaggi si Ruben Xaus. Ambele Kawasaki au fost in puncte, Regis Laconi pe locul 10 si Makoto Tamada pe 13.

Clasamentul (dupa 7 etape din 14): Piloti - 1. Bayliss 227; 2. Checa 188; 3. Neukirchner 176; 4. Haga 172; 5. Corser 154; 6. Nieto 141; 7. Xaus 110; 8. Fabrizio 106; 9. Biaggi 97; 10. Kiyonari 89; etc. Producatori - 1. Ducati 282; 2. Yamaha 251; 3. Suzuki 223; 4. Honda 207; 5. Kawasaki 64.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.