Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Dubla victorie pentru Haga la Valencia!

06.04.2009
Foto ©: Ducati Corse

Noriyuki Haga (Ducati Xerox) a dominat ambele curse ale celei de-a treia etape a Campionatului Mondial de Superbike, pe circuitul Ricardo Tormo din Valencia. Pilotul japonez a obtinut in fata a 65.000 de spectatori victoriile cu numarul 35 si 36, din cei 10 ani de cariera World Superbike, si conduce in clasamentul general provizoriu cu 135 de puncte.

Coechipierul sau, Michel Fabrizio, a avut de asemenea un weekend reusit, tanarul pilot italian clasandu-se pe doi, respectiv trei, in timp ce restul locurilor de pe podium au fost ocupate de Max Neukirchner (Suzuki Alstare) in prima cursa si Ben Spies (Yamaha World Superbike) in cea de-a doua.

Cursa 1: Haga a condus practic intreaga cursa, dupa ce l-a depasit pe Neukirchner in turul cu numarul 3, marindu-si avantajul de puncte fata de Spies, care a iesit in decor in timp ce se lupta cu pilotul german. Al doilea loc a fost obtinut de Fabrizio, Neukirchner reusind sa ocupe ultima treapta a podiumului. Regis Laconi (Ducati DFX) a incheiat pe patru in fata lui Leon Haslam (Stiggy Racing), acesta din urma fiind singurul pilot Honda care a terminat cursa in top 10.

Tom Sykes a salvat onoarea celor de la Yamaha cu o clasare pe locul sapte, in fata lui Max Biaggi (Aprilia Racing), care a recuperat bine dupa o plecare din ultima parte a grilei de start. Broc Parkes a reusit sa aduca o motocicleta Kawasaki pe locul zece, debutantul John Hopkins (Stiggy Racing Honda) incheindu-si evolutia pe a unsprezecea pozitie.

In afara de Ben Spies, au mai reusit sa cada Troy Corser (BMW), care ocupa locul patru in primele tururi, si Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda), care si-a revenit dar a abandonat ulterior.

Cursa 2: Haga a dominat si a doua cursa, de data aceasta trecand la conducere in turul cu numarul cinci. Pilotul japonez a reusit apoi sa castige la peste cinci secunde diferenta, stabilind si un nou record pe tur de circuit cu 1 minut 34.618 de secunde. Ben Spies a incheiat runda secunda pe locul doi fara a-i pune insa mari probleme lui Haga. Ultima treapta a podiumului i-a revenit lui Fabrizio, care l-a tinut din nou in spatele sau pe Laconi timp de 23 de tururi.

Max Biaggi a iesit tot pe locul opt, dupa ce a trebuit sa se lupte cu Ryuichi Kiyonari (Ten Kate Honda), Tom Sykes, Shane Byrne (Ducati Sterilgarda) si John Hopkins. Troy Corser a fost ultimul pilot in puncte, in timp ce Broc Parkes nu a reusit sa incheie de data aceasta nici macar in top 15.

Clasamentul general (dupa 3 din 14 etape):

Piloti:
1. Haga 135; 2. Spies 95; 3. Neukirchner 65; 4. Fabrizio 60; 5. Haslam 58; 6. Laconi 56; 7. Biaggi 54; 8. Sykes 47; 9. Kagayama 35; 10. Rea 33.

Constructori:
1. Ducati 145; 2. Yamaha 110; 3. Honda 73; 4. Suzuki 65; 5. Aprilia 57; 6 Bmw 31; 7. Kawasaki 8.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.