Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Dubla victorie pentru Haga la Vallelunga

22.09.2008
Foto ©: WSBK

Noriyuki Haga (Yamaha Motor Italia WSB) a obtinut o dubla victorie senzationala in cea dea douasprezecea etapa a Campionatului Mondial HANNspree FIM Superbike pe circuitul Vallelunga langa Roma in fata a 82,000 de spectatori. Pilotul japonez, care nu a mai castigat o cursa de la Nurburgring, a luat maximul de puncte, in timp ce liderul campionatului Troy Bayliss (Ducati Xerox) a pierdut ocazia de a-si asigura al treilea titlu mondial cand a iesit in decor in ultimul tur din a doua runda, amanand cursa pentru titlu pana la Magny-Cours.

Prima cursa: Haga a obtinut a cincea victorie din sezon, duelandu-se pe parcursul a 24 de tururi cu un Max Biaggi (Sterilgarda Go Eleven Ducati) aflat in forma buna. Italianul a incercat totul pentru a trece de Haga dar in final a trebui sa se multumeasca cu pozitia secunda. Al treilea loc a revenit lui Troy Corser (Yamaha Motor Italia WSB), in timp ce Max Neukirchner (Alstare Suzuki) a compensat startul slab cu un loc patru in fata lui Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda) si Bayliss, care s-au chinut din cauza alegerii proaste a cauciucurilor. Pe pozitia a saptea s-a clasat Michel Fabrizio (Ducati Xerox), care a dezamagit in fata conationalilor cu un start slab. Roberto Rolfo (Hannspree Honda Althea) s-a incurcat la start dar a reusit sa revina pentru a termina pe locul opt.

A doua cursa: Dupa ce a castigat prima cursa, Haga a trebuit sa munceasca din greu pentru a iesi invingator si in a doua, avandu-l pe Bayliss mereu in spate. Cursa s-a decis in acul de par din ultimul tur, cand Troy a iesit in decor la o viteza mica. Australianul pierde sansa de a incheia socotelile pentru titlu cu doua etape ramase pana la final, desi are nevoie de doar 21 de puncte din ultimele patru curse ca sa devina campion pentru a treia oara. Fabrizio a obtinut un loc doi meritat, luat de la Corser in ultimul tur. Neukirchner si Checa din nou pe patru si cinci, in timp ce Shinichi Nakatomi (YZF Yamaha) si Regis Laconi (Kawasaki PSG-1 Corse) au terminat pe opt respectiv noua. Biaggi si Kenan Sofuoglu (Hannspree Ten Kate Honda) au contribuit la un accident spectaculos in portiunea rapida a circuitului imediat dupa startul cursei, italianul scapand fara urmari serioase in timp ce pilotul turc a suferit julituri in zona pelvica.

Clasamentul (dupa 7 etape din 14): Piloti - 1. Bayliss (Ducati) 369 punti; 2. Corser (Yamaha) 290; 3. Haga (Yamaha) 280; 4. Neukirchner (Suzuki) 280; 5. Checa (Honda) 262; 6. Biaggi (Ducati) 212; 7. Nieto (Suzuki) 206; 8. Fabrizio (Ducati) 201; 9. Kiyonari (Honda) 193; 10. Xaus (Ducati) 160; etc. Producatori - 1. Ducati 479; 2. Yamaha 416; 3. Honda 357; 4. Suzuki 355; 5. Kawasaki 77.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.