Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Dubla victorie pentru Spies la Donington

29.06.2009
Foto ©: Yamaha World Superbike

Ben Spies (Yamaha World Superbike) a obtinut din nou o dubla victorie in cea de-a noua runda a Campionatului Mondial de Superbike, etapa britanica desfasurandu-se in fata a 61.000 de spectatori prezenti la Donington Park.

Pilotul texan s-a apropiat astfel la 14 puncte in clasamentul general provizoriu de Noriyuki Haga (Ducati Xerox), care a cazut in cea de-a doua cursa, fiind transportat la spital cu suspiciunea unei fracturi de vertebra.

In cea de-a doua cursa de la Donington, coechipierul lui Haga italianul Michel Fabrizio a iesit pe locul trei si este la 51 de puncte in spatele japonezului. Aprilia a avut o prima cursa buna, Max Biaggi sosind al doilea, in timp ce dintre pilotii britanici s-a remarcat Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) cu un loc doi in ultima confruntare.

Cursa 1: Spies a plecat primul de pe linia de start si a dominat in totalitate cele 23 de tururi de circuit, singurul care a reusit sa se tina cat de cat de american fiind Max Biaggi (Aprilia Racing). Acesta din urma a avut o evolutie fara greseala si a incheiat al doilea, insa o problema de alimentare i-a dat emotii pe ultimele sute de metri. Locul trei a fost ocupat de japonezul Haga, salvand o cursa in care nu a avut prea multe de spus.

Lupta pentru a patra pozitie din clasament s-a incheiat cu triumful lui Leon Haslam in fata conationalului sau Shane Byrne (Sterilgarda Ducati). Succesul fabricii Aprilia a fost completat de Shinya Nakano cu un loc sase meritat. Castigatorul de la Misano, Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda), a reusit sa incheie cursa abia al saptelea, fiind urmat de John Hopkins (Stiggy Racing Honda). Michel Fabrizio (Ducati Xerox) a avut o problema la cutia de viteze si a terminat pe 12, in timp ce Ruben Xaus a adunat un singur punct pentru BMW.

Cursa 2: Spies a dominat si a doua cursa, de data aceasta fara nici un fel de presiune din partea rivalilor, trecandu-si in palmares cea de-a zecea victorie din actualul sezon competitional. Dubla pilotului texan a coincis cu dezastrul lui Haga, care a cazut in turul cu numarul cinci in timp ce forta pentru a-l ajunge pe lider.

Pe locul doi a sosit Leon Haslam (Stiggy Racing Honda) dupa ce a reusit sa-l tina in spatele sau pe Michel Fabrizio (Ducati Xerox), italianul pastrandu-si sansele la titlul de anul acesta. Shane Byrne (Sterilgarda Ducati) a reusit din nou o evolutie buna incheind pe patru inaintea britanicului Tom Sykes. Xaus a mai adunat cateva puncte pentru BMW, de data aceasta cu un mai bun loc noua.

Ambii piloti Aprilia au cazut, Biaggi revenind accidentat in cursa si trecand linia de sosire pe locul 21, in timp ce John Hopkins (Stiggy Racing Honda) nu a luat startul din cauza unei accidentari mai vechi care l-a solicitat prea mult in prima cursa.

Clasamentul general (dupa 9 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 308; 2. Spies 294; 3. Fabrizio 257; 4. Rea 177; 5. Haslam 167; 6. Biaggi 155; 7. Sykes 141; 8. Smrz 115; 9. Checa 114; 10. Byrne 113.

Constructori: 1. Ducati 383; 2. Yamaha 337; 3. Honda 273; 4. Aprilia 162; 5. Suzuki 131; 6. Bmw 70; 7. Kawasaki 47.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.