Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Ducati domina la Imola prin Haga si Fabrizio, Simoncelli impresioneaza

27.09.2009
Foto ©: Ducati Corse

Mult asteptata revenire a Campionatului Mondial de Superbike la Imola a oferit celor 67.000 de spectatori prezenti astazi pe circuitul italian un spectacol de neuitat si o vreme perfecta pentru curse.

Ducati Xerox s-a impus categoric la Imola, Noriyuki Haga si Michel Fabrizio castigand pe rand cate o cursa, pilotul japonez reusind in final sa treaca din nou in fruntea clasamentului general provizoriu.

Ceilalti doi protagonisti ai zilei au fost reprezentantii producatorului italian Aprilia, Max Biaggi si Marco Simoncelli izbutind sa obtina fiecare cate o clasare meritoasa pe podium.

Ben Spies (Yamaha World Superbike) nu a avut ziua pe care probabil si-ar fi dorit-o, Haga fiind acum la 3 puncte in fata texanului cu numai doua etape ramase de disputat pana la sfarsitul acestui sezon competitional.

Cursa 1: Noriyuki Haga a obtinut prima sa victorie de la Kyalami incoace, veteranul pilot japonez depasindu-l pe Max Biaggi cu numai patru tururi de circuit inainte de finalul cursei. Dupa un duel extrem de spectaculos, Michel Fabrizio a trebuit sa se recunoasca invins in chiar ultima sicana de experimentatul Biaggi, Ben Spies sosind abia al patrulea in urma celor doi.

Debutul lui Marco Simoncelli in World Superbike s-a soldat cu o cazatura nefericita in timp ce se ocupa pozitia a cincea in cursa. Pe acest loc a terminat in final Ryuichi Kiyonari (Hannspree Ten Kate Honda), urmat fiind de Leon Haslam (Stiggy Racing) si Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate), ce a fost foarte aproape de un dezastru atunci cand a iesit in decor prin fata lui Haga.

Broc Parkes a adus pentru Kawasaki o obisnuita clasare pe locul zece, in fata unui Troy Corser (BMW) total neconvingator in prima cursa de la Imola.

Cursa 2: Spectacolul a continuat in a doua parte cu evolutia aproape perfecta a lui Michel Fabrizio, urmat fiind de coechipierul sau Noriyuki Haga si de Marco Simoncelli care a impresionat prin hotararea si stilul sau agresiv. Tanarul pilot italian nu s-a lasat intimidat de Max Biaggi, pe care l-a si depasit intr-o sicana, pilotul Aprilia incomodandu-l insa decisiv pe Ben Spies care s-a vazut nevoit sa incheie cursa al cincilea.

Jonathan Rea a avut din nou o evolutie plina de greseli, iesind de trei ori in decor, insa a revenit pentru a termina al saselea. BMW nu a plecat cu inima impacata de la Imola, Troy Corser abandonand cea de-a doua cursa iar Ruben Xaus clasandu-se pe locul 13.

Clasamentul general (dupa 12 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 391; 2. Spies 388: 3. Fabrizio 330; 4. Rea 263; 5. Biaggi 257; 6. Haslam 219; 7. Checa 183; 8. Sykes 176; 9. Smrz 155; 10: Byrne 149.

Constructori: 1. Ducati 489; 2. Yamaha 431; 3. Honda 368; 4. Aprilia 267; 5. Suzuki 148; 6. Bmq 113; 7. Kawasaki 63.

Bookmark and Share
TAREEE by adrian on 28.09.2009
Simoncelli a dat clasa grav de tot.. ma bucur pentru haga sper sa ia titlul anul acesta.
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.