Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Ducati Xerox domina etapa de la Kyalami

18.05.2009
Foto ©: WSBK

Noriyuki Haga si Michel Fabrizio s-au impus in ambele curse ale celei de-a sasea etape a campionatului, desfasurata la Kyalami in fata a 53.000 de spectatori care au putut asista pentru prima oara in ultimii sapte ani la o runda de World Superbike.

Ben Spies (Yamaha World Superbike) a reusit sa urce pe podium in prima cursa dar a fost lovit din nou de ghinion in cea de-a doua, abandonand in urma unei defectiuni tehnice. Etapa din Africa de Sud a reprezentat un motiv de bucurie pentru Jonathan Rea (Hannspree Ten Kate Honda), care o obtinut prima sa clasare pe podium in Campionatul Mondial de Superbike.

Cursa 1
: Haga si-a trecut in cont a cincea victorie din acest sezon competitional marindu-si avansul in clasamentul general provizoriu. Pilotul japonez a fost urmat de Fabrizio si Spies, care au trecut linia de sosire in aceasta ordine dupa ce pilotul american a pierdut duelul din cauza unei greseli de pilotaj.

Rea a reusit sa-i fure locul patru lui Biaggi, veteranul pilot italian pierzand apoi contactul cu plutonul fruntas din cauza lui Carlos Checa (Hannspree Ten Kate Honda), pe care l-a depasit in final dupa cateva tururi. Nakano a trecut al saptelea linia de sosire cu a doua motocicleta Aprilia, in fata lui Yukio Kagayama (Suzuki Alstare), Shane Byrne (Sterilgarda Ducati) si Tom Sykes (Yamaha World Superbike). BMW a avut o prima cursa dificila, Ruben Xaus iesind in decor si Steve Martin trecand ultimul linia de sosire.

Cursa 2
: Haga si Fabrizio au ocupat din nou primele doua locuri de pe podium, oferind echipei Ducati Xerox un weekend perfect. Spies s-a retras in turul cu numarul trei din cauza unei defectiuni la cutia de viteze, fiind depasit in clasamentul general provizoriu de Fabrizio. Rea a luat primul sau loc trei din World Superbike rezistand pana la final presiunii exercitate de conationalul sau Leon Haslam (Stiggy Racing Honda).

Biaggi a trecut al cincilea linia de sosire, fiind urmat de Checa, Nakano si Kagayama. Locul noua a fost ocupat de Tom Sykes, in fata lui Jakub Smrz (Guandalini Ducati), in timp ce Sheridan Morais a reusit sa aduca motocicleta Kawasaki pe locul unsprezece. BMW a avut o alta cursa dezastruoasa, Ruben Xaus si Steve Martin nereusind sa adune nici un punct.

Clasamentul general (dupa 6 din 14 etape):

Piloti: 1. Haga 250; 2. Fabrizio 165; 3. Spies 162; 4. Haslam 116; 5. Rea 106; 6. Biaggi 103; 7. Sykes 103; 8. Laconi 77; 9. Neukirchner 75; 10. Checa 73.

Constructori: 1. Ducati 275; 2. Yamaha 203; 3. Honda 170; 4. Aprilia 106; 5. Suzuki 105; 6. Bmw 59; 7. Kawasaki 27.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.