Cauta in stiri

RSS Feed

rosbk

Dunlop RoSBK, etapa intai

Costi Radoi | 03.04.2012
Foto ©: Sabin Malisevschi

Sezonul 2012 al Dunlop RoSBK a inceput cu cursa de la Serres, in Grecia. Vremea a fost prietenoasa si propice curselor moto.

La conferinta de pres ace a precedat inceperea sezonului competitional, ca s-a inceput lucrul la primul circuit specializat din Romania, iar ultima etapa a acestui campionat se va disputa pe acest circuit. Vom discuta un pic mai per larg acest aspect.

Cursele au fost umbrite de accidentul pilotului israelian Yaniv Kitaro, care a decedat in timpul uneia dintre cele 2 curse ce contau pt Cupa Israelului.

La categoria SBK, locurile fruntase au fost ocupate de pilotii turci Karabulut si Ercelik, iar pozitia a treia de pilotul roman Ionut Mistode.

La categoria SSP, s-a impus Ionel Pascota, urmat de catre bulgarii Grozev si Boiko.

Marea transformare a fost trecerea clasei SBK la statutul de “Cupa Oficiala”. Anuntul a fost dat de catre Ionut Mistode pe site-ul oficial al competitiei. Si se refera la obligatia pilotilor de a avea o licenta valida si permisiune din partea federatiilor de specialitate din tarile fiecaruia, pentru a obtine puncte in clasa SBK. Pentru clasa SSP nu s-a intervenit, aceasta ramanand in continuare la statutul de cursa pentru amatori.

Cu ocazia acestei competitii, cativa dintre pilotii romani au lansat un promo cu titlu educativ, in care invita amatorii de motociclism viteza sa-si testeze aptitudinile de “racer” pe circuit, nu pe strada.

sursa: www.rosbk.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.