Cauta in stiri

RSS Feed

competitii offroad

Echipa Red Bull Romaniacs adjudeca podiumul de la Enduro Maniaco Depresiv

03.06.2009
Foto ©:

Martin Freinademetz, austriacul stabilit la Sibiu, dublu campion mondial si triplu campion european la snowboarding, care a obtinut de-a lungul carierei 35 de victorii in Cupa Mondiala, a reusit o noua performanta, de data aceasta in cadrul unei competitii de enduro care a avut loc sambata, 30 mai, in zona Paltinis.

Martin a obtinut cea mai buna clasare la categoria Expert din cadrul concursului „Enduro Maniaco Depresiv”, parcurgand traseul in 2 ore si 6 minute, cel mai bun timp al zilei. Locul doi a fost ocupat de Andy Fazekas, cel care stabileste traseul pentru Prologul Red Bull Romaniacs urmat indeaproape de Emil Munteanu, unul dintre managerii de traseu de la RBR.

Competitia Enduro Maniaco Depresiv a ajuns in acest an la cea de-a patra editie si a fost organizata de Clubul AMC Bogdan din Sibiu in colaborare cu Free Bike Team din Valcea. Concursul a adunat la start 147 de concurenti impartiti pe trei categorii: Expert (4 concurenti), Pro (48) si Hobby (95).

Traseul pregatit de organizatori a fost unul extrem de dificil, in special datorita vremii nefavorabile care a facut ca a doua etapa din concurs, programata initial duminica, 31 mai, sa fie anulata. Concurentii de la clasele EXPERT si PRO au avut de parcurs 65 de km pe ruta Santa – Mt. Tomnatic – coborare Rasinari – Mt. Fraga – Valea Caselor – Magura – drumul forestier Santa, pe un traseu in care au intalnit urcari de o dificultate mare, traversari prin vai abrupte, zone cu teren nisipos si spre surpriza tuturor, zone acoperite de zapada.

Traseele alese de organizatori au fost excelente, marcajele foarte usor de urmarit, checkpointurile bine pozitionate iar vremea a facut competitia extrem de dificila. Particip rar la astfel de concursuri pentru ca Red Bull Romaniacs imi ocupa aproape tot timpul insa ma bucur ca am facut-o si bineinteles ca am castigat. Cand am organizat prima editie a Red Bull Romaniacs, acum sase ani, competitiile de acest gen erau foarte rare. Acum se organizeaza peste tot in tara, putem vorbi de o adevarata comunitate de enduro si acesta este cel mai mare castig, pentru ca doar asa putem promova acest sport in Romania.” a declarat Martin Freinademetz, organizatorul Red Bull Romaniacs

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.