Cauta in stiri

RSS Feed

enduro

Echipa Romaniei, pe locul doi in prima etapa de Campionat Est European

28.04.2010
Foto ©: Comexim Lupeni

Echipa Romaniei s-a clasat pe locul doi in prima etapa a Campionatului Est European de Enduro, desfasurata pe 24 si 25 aprilie in apropiere de Thessalonik,Grecia. Prima treapta a podiumului a fost ocupata de echipa Greciei, iar pe locul trei s-a clasat echipa Serbiei. Pilotii romani au de aparat primul loc la echipe, obtinut sezonul trecut.

Mani Gyenes (Vectra Racing) a ocupat locul intai la clasa E3. “Sunt multumit de rezultatul obtinut, chiar daca nu am fortat ritmul, pentru ca din Grecia voi pleca cu echipa in Tunisia, la etapa din Campionatul Mondial de Rally Raid. Am avut mici probleme in timpul cursei, in prima zi am fost incetinit de aglomeratia creata pe una dintre urcari, iar astazi am avut probleme cu roata spate”, este declaratia lui Mani Gyenes, imediat dupa finalul cursei.

Sorina Sandu (Comexim Lupeni)
a obtinut locul intai la clasa destinata fetelor, demonstrand ca este in plina forma pentru prima etapa de Campionat European, care se va desfasura weekend-ul viitor la Boussac in Franta: “A fost foarte placut in Grecia, am mers pe un traseu cu foarte multa piatra, initial am crezut ca va fi mai dificil, insa m-am descurcat. Cursa a fost un antrenament foarte  util inaintea debutului meu in Campionatul European”, a declarat Sorina Sandu imediat dupa festivitatea de premiere. Sportiva se afla deja pe drum spre Franta, impreuna cu Tudorel Cristea si Ervin Kovacs, ceilalti piloti care reprezinta Romania in aceasta competitie.

Ervin Kovacs s-a clasat pe pozitia a saptea la E2, pilotul legitimat la clubul Ivan Moto Racing Odorheiu Secuiesc, acuzand probleme de reglaj ale suspensiilor: “Traseul a fost frumos, insa suspensiile au fost prea tari, ceea ce m-a facut sa pierd multe secunde. Atat eu, cat si Tudorel vom trece pe la un specialist francez in suspensii, inainte de etapa de Campionat European de la Boussac” a conchis Ervin Kovacs.

Elek Andras (Out Riders Gheorgheni)
a ocupat locul sapte la clasa E3. Pilotul targumuresean a observat stilul de pilotaj al grecilor, analizand modul in care acestia abordeaza cursele de enduro: “Grecii sunt foarte rapizi pe probele speciale, sunt invatati de mici sa faca asta. Noi ne descurcam mai bine cu mersul pe munte, suntem mai fluzi pe traseu, de aceea pot spune ca nu ne-a avantajat deloc prelungirea cu cinci minute a timpului in care trebuia sa terminam traseul, fara a primi penalizari”.

Tudorel Cristea (Adventure Ride Bucuresti)
a o ocupat pozitia a noua la clasa E3: “A fost o cursa cu peripetii, trebuie schimbate reglajele suspensiilor, am si cazut in prima zi, lovindu-ma destul de tare la mana stanga. Astazi - n.n. 25 aprilie – am avut un ritm mult mai bun si m-am simtit mult mai in largul meu pe probele speciale” este declaratia dupa cursa a pilotului Adventure Ride.

Campion en-titre la clasa E1 a campionatul Est European, Marton Szilveszter (Perpetuum Mobile Satu Mare) s-a clasat pe locul noua: “Am avut avut o problema cu timpii la care trebuia sa ma aflu in check-points si am incercat sa recuperez cat mai mult pe speciale. Cu sase etape, campionatul este lung si am sa imi apar titlul, chiar daca la vara am sa fiu ocupat si cu examenul de bacalaureat” a declarat satmareanul.

Otto Mircea (Iseco Targu Muresen) s-a clasat pe locul zece la clasa E1: “Am concurat exclusiv de placere, asa ca am avut timp sa si o broasca testoasa de pe traseu, care a facut cunostinta cu camel-bag-ul (n.n. un mic rucsac in care pilotii cara aprox. 1 litru de apa). Traseul a fost frumos, s-a mers mai mult de trei sferturi pe piatra, organizatorii au gasit echilibrul intre lungime totala si dificultate, fara a se ajunge la solicitari extreme ale concurentilor”.

Etapa cu numarul doi a Campionatului Est European de Enduro se va desfasura in Turcia, pe 8 mai.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.