Cauta in stiri

RSS Feed

raliul dakar

Editia Dakar 2009, Argentina - Chile, gata pentru inscrierea concurentilor

16.05.2008
Foto ©: Dakar

Traseul oficial al urmatorului raliu din seria Dakar fost dat publicitatii. Cursa incepe in Buenos Aires si se termina dupa 6,000 km in acelasi oras.

Raliul parcurge toate formele de relief: campii, de doua ori prin munti si prin desertul din partea de nord a Chile. Toate tipurile de obstacole intalnite in Dakarul “normal” pot fi regasite si in aceasta editie 2009 avand in plus un element nou, acela de a pilota la altitudini foarte mari.

Inscrierile se pot face on-line, dar competitorii trebuie sa se grabeasca. In editia precedenta locurile disponibile au fost ocupate foarte repede. Taxele de participare raman aceleasi ca anul trecut iar in aceastea este inclus transportul naval al motocicletei si echipamentului.

Adevarul este ca aceasta poate fi singura data cand Dakarul se va desfasura in America de Sud iar pentru multi dintre motociclistii acestui continent cat si pentru cei din America de Nord este o mare oportunitate. Concurentii cursei anulate din 2008 au prioritate in sesiunea de inscrieri timp de o luna, iar aceasta se va incheia in data de 30 Iunie.

Receptia participantilor se va face in Le Havre, Franta in zilele de 26-27 Noiembrie unde motocicletele de concurs vor fi imbracate pe vapor. Cursa in sine va incepe in data de 3 Ianuarie si se va termina pe 18 Ianuarie 2009.

Site-ul Dakar

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.