Cauta in stiri

RSS Feed

motocross

Etapa a treia a Dementor KTM Motocross Cup

04.07.2012
Foto ©: Dementor KTM Motocross Cup

Sambata, cand unii oameni nu mai pridideau cu plaja, iar altii se uitau la etapa de MotoGP, la Zarnesti s-a desfasurat a treia etapa a cupei Dementor KTM Motocross Cup. Iata ce comunicat de presa am primit de la organizatori:

 

57 de sportivi, numerosi spectatori si o vreme perfecta: acestea sunt ingredientele etapei trei a Dementor KTM Motocross Cup, desfasurata sambata, pe circuitul de la Breghina Zarnesti. Spectacolul nu a lipsit din cele opt manse ale zilei, indiferent ca a fost vorba despre cele alergate de catre cei mai fragezi dintre piloti sau de catre sportivi cu decenii de experienta, asa cum este Pop Florian, multiplu campion la mai multe discipline moto, inclusiv viteza, care nu a absentat de la Zarnesti, targumurseanul castigand mansa intai la Veterani.

 

Favoritul publicului local, tanarul George Cabal (Vectra Zarnesti) a fost eroul zilei, incheind victorios ambele manse ale clasei MX2. George a fost si cel mai rapid pilot de pe pretentiosul circuit, intrucat clasele MX2 si MX1 au alergat impreuna. “Sunt foarte fericit! Nu este putin lucru sa fii cel mai rapid si sper ca acesta este doar inceputul. Am inceput sa ma maturizez ca pilot de motocross si deja ma gandesc la campionatul european”, a declarat George Cabal, imediat dupa baia de sampanie de la festivitatea de premiere. Cabal a fost urmat pe podium de Istvan Balasz (Steaua Bucuresti), detinatorul unui titlu campion national la MX2, pilot pentru care etapa de la Zarnesti a insemnat revenirea in motocross dupa o perioada de pauza si de Filip Andrei (Vectra Zarnesti).

 

MX1, cea mai puternica clasa, a fost castigata de Adrian Raduta (Top Cross TCS), urmat pe podium de Bacescu Lajos (ORT Race Ojdula), care nu a renuntat la lupta pentru podium in ciuda unui deget fracturat la antrenamentele cronometrate si de Mihai Stoichescu (Moto Extrem Lugoj), cvadruplu campion national la aceasta clasa.

 

Ionut Corbea (Top Cross TCS) a semnat o evolutie fara de cusur  la 85 cc, fiind singurul pilot de la aceasta clasa care s-a incumetat sa abordeze cu gazul in plin pretentioasele sarituri ale circuitului de la Zarnesti. El a castigat ambele manse, fiind urmat pe podium de Catana David (Steaua Bucuresti) si de Mihai Stanescu (Top Cross TCS). Desi alearga pe motociclete “miniaturale”, sportivii de la clasele 50 si respectiv 65 cc se  lupta pentru cele mai mari premii ale Dementor KTM Motocross Cup, cate o motocicleta nou-nouta, pe care o vor primi dupa cele sase etape. Incurajati frenetic de familii, admirati de public, copiii alearga cu viteze care-i pot face invidiosi pe unii dintre amatori, fiind foarte bine pregatiti si ca tehnica de pilotaj. La fel ca in etapa de la Prundu, Mihai Popovici Achim (AMC Bogdan Sibiu) este castigatorul ambelor manse de la clasa 50 cmc, podiumul fiind completat la Zarnesti de Cristian Marinescu (Vectra Zarnesti) si de David Sora (Top Cross TCS). La clasa 65 cmc s-a impus in premiera Andrei Poponut, el depasindu-i pe Szfarli Hunor (ORT Race Ojdula) si pe Kadar Benedek (Sugas Sfantu Gheorghe), care au ocupat treptele doi si respectiv trei ale podiumului. Amatorii sunt de regula cea mai numeroasa clasa la motocros, la fel s-a intamplat si la Zarnesti, cel mai bine pregatit dintre ei fiind Ciprian Staicu (Top Cross TCS), in timp ce Popescu Ciprian (Top Cross TCS) a urcat pe prima treapta a podiumului clasei Veterani.

 

Urmatoarea etapa a Dementor KTM Motocross Cup este programata pentru 28 iulie, pe noul circuit de motocross de langa autostrada A1 Bucuresti.

 

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.