Cauta in stiri

RSS Feed

World Supersport

Eugene Laverty ia in calcul trecerea la Moto2

14.08.2009
Foto ©: eugenelaverty.com

Pretendentul la titlul de anul acesta din Campionatul Mondial de Supersport, Eugene Laverty, a dezvaluit ca ar dori sa se reintoarca in paddock-urile MotoGP in cadrul unei echipe Moto2, in cazul in care va avea parte de o oferta buna.

Laverty si-a petrecut doi ani in cadrul unei echipe necompetitive la clasa 250 si apoi a decis mutarea la Supersport in sezonul 2009, unde este revelatia momentului. Irlandezul de 23 de ani, in prezent pilotul echipei Parkalgar Honda, a castigat deja 3 curse anul acesta si se afla momentan la 17 puncte in spatele lui Cal Crutchlow care piloteaza o Yamaha de uzina.

Cand vine vorba de planurile sale de viitor, Laverty spune: "Intentia mea initiala era sa fac o trecere temporara la Supersport unde sa arat ca sunt capabil sa castig curse, pentru ca apoi sa ma intorc in MotoGP pe o motocicleta competitiva. Pana acum jumatate din obiectiv este indeplinit. Sunt gata sa astept chiar pana in 2011 un contract bun in GP. Fiecare om isi doreste ca dealungul vietii sa aiba parte de respectul pe care il merita, de aceea trebuie sa ma intorc, dar nu o voi face pur si simplu la prima oferta aparuta in cale."

Laverty este dealtfel in discutii cu Parkalgar Honda pentru sezonul 2010. O posibila varianta este sa promoveze cu echipa in Campionatul Mondial de Superbike, iar daca acest lucru nu se materializeaza, va ramane in picioare optiunea inca unui sezon in Supersport. Unele zvonuri il leaga chiar si de actuala echipa a lui Crutchlow, Yamaha de uzina.

Via | 2 Wheel Tuesday

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.