Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

FIM anunta reducerea greutatii pentru bicilindrice

19.05.2010
Foto ©: Ducati Xerox

Dupa un start de sezon dificil, motocicletele Ducati vor beneficia de reducerea greutatii de baza incepand cu urmatoarea runda World Superbike. Acestea au avut pana in prezent un balast de 6kg, pentru a compensa diferenta de cilindree fata de motocicletele cu 4 cilindri.

Federatia Internationala de Motociclism (FIM) a confirmat ca motocicletele cu motoare in doi cilindri vor beneficia de o noua greutate minima, in baza regulamentului introdus inca din 2008, cand Ducati a decis sa participe in campionat cu motoare de capacitate mai mare, 1.200 cmc, prezente pe superbike-urile 1098 si 1198.

Daca in sezoanele 2008 si 2009 Ducati a castigat titlul constructorilor, in 2010 pilotii motocicletelor italiene s-au chinuit in general sa aiba un ritm bun.

Conform articolului ce reglementeaza greutatea minima (2.4.4.2) si ca urmare a rezultatelor oficiale din a doua cursa de la Kyalami (Africa de Sud), Directorul Tehnic Suberbike de la FIM a anuntat ca valoarea medie a mediilor de eveniment din primele sase runde ale Campionatului Mondial de Superbike favorizeaza motocicletele de 1.000cmc cu motoare in 4 cilindri cu mai mult de 5 puncte.  

Astfel, incepand cu urmatoarea runda Superbike, ce va avea loc la Miller Motorsports Park (S.U.A.) in weekend-ul 29-31 mai, noua greutate minima pentru motocicletele cu motoare in 2 cilindri va fi de 165 kg, cu 3kg mai putin. Greutatea minima pentru motocicletele cu 4 cilindri va ramane neschimbata (162 kg).

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.