Cauta in stiri

RSS Feed

supermoto

FIM Supermoto of Nations 2009

13.10.2009
Foto ©: mxlarge.com

Pe 11 si 12 septembrie, la Plevna, in Bulgaria s-a desfasurat pentru al doilea an consecutiv FIM Supermoto of Nations, competitie la care, in premiera, Romania a fost reprezentata printr-o echipa formata din Eduard Haikovski (Metalbox Arad, clasa S1), Sorin Traistaru (Metalbox Arad, clasa S2) si Peter Gagyi (Gagyi Motorsport Targu Mures, clasa S Open).

Cei trei piloti si-au indeplinit obiectivul, cel de a trece de calificari, reusind in final sa claseze echipa Romaniei pe locul 14 din 18 tari participante.

Prima cursa desfasurata a fost cea a claselor S1 si S2. Angel Karanyotov, bulgarul de doar 15 ani a reusit hole shot-ul, dar a fost destul de repede depasit de italianul Paolo Gaspardone, pe trei clasandu-se germanul Julian Becher. Desi a incasat o cazatura, pilotul Husqvarna, Fabrizio Bartolini a reusit sa vina pe locul zece, ajutand la clasarea Italiei pe locul intai. Romanii Eduard Haikovski si Sorin Traistaru s-au clasat pe pozitiile 23 si 24, din peste 30 de piloti, Haikovski reusind sa treaca si peste socul unei cazaturi in primele ture.

Revansandu-se pentru cazatura din prima cursa, bulgarul Alexander Georgiev castiga a doua cursa, (S2 si S Open), pilotand fara cusur pret de treisprezece tururi. Pe locul doi s-a clasat slovenul Uros Nastran, care l-a depasit pe un Paolo Gaspardone afectat de probleme de aderenta. In acest moment, Bulgaria se apropia de Italia, iar Finlanda era clasata pe locul trei, trecand in fata Germaniei.

Dupa un rezultat excelent in calificari, locul 6 la clasa S Open, Peter Gagyi a reusit dupa start sa se mentina pe pozitia a opta la general, ultimul dintr-un pluton fruntas care lua avans fata de restul concuretilor. Gagyi a cazut insa victima unui incident tehnic mai putin obisnuit si anume ruperea axului amortizorului spate, fiind silit sa abandoneze. Reprezentantul Romaniei la clasa S2, Sorin Traistaru a ramas in cursa, terminand pe pozitia 26.

Cititi articolul integral pe mototest.ro.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.