Cauta in stiri

RSS Feed

personalitati

Florian Pop - Motocicleta este ca o arma de foc

18.07.2008
Foto ©: Click!

La 40 de ani, multiplul campion la motocros Florian Pop concureaza la categoria veterani. A invatat sa mearga pe motocicleta inca de la 6 ani. Florian Pop e unul dintre cei mai talentati motociclisti de performanta ai Romaniei, multiplu campion la motocros, national si balcanic.

Acum, la varsta de 40 de ani, mureseanul concureaza la “veterani”, iar experientele mai mult sau mai putin dureroase din competitiile trecute il fac sa rada.

Avea 10 ani, in 1977, cand a intrat in prima competitie oficiala de motocros. Tatal sau si-a sacrificat cariera de motociclist, la categoria viteza, pentru a-i sustine pasiunea: mersul cu motocicleta pe macadam!

“In primul sezon abia m-am calificat, in al doilea am luat locul II si in al treilea locul I!”, isi aminteste, zambind cu nostalgie, Florian Pop. A alergat pe motociclete cehoslovace pana in 1989, iar, dupa cum spune el, prima motocicleta japoneza a primit-o imediat dupa revolutie. “Am fost nevoit sa invat iar sa merg pe motocicleta. Diferenta este enorma”.

Pentru ca orice sport are si dezavantaje, Florian ne povesteste si despre accidentele suferite de-a lungul anilor: “Nu prea am cazut, dar si cand am facut-o m-am ales cu disjunctie de bazin si ruptura de ligamente la genunchiul stang. Trebuia sa stau in gips 6 saptamani, dar aveam etapa in Grecia. Am iesit pe locul II” , ne spune el razand cu pofta. “S-a intamplat sa cad la viteze de peste 150 km/h si sa nu patesc nimic, si s-a intamplat sa cad la viteza mica si sa imi rup omoplatul. Depinde si de norocul tau”, mai spune motociclistul.

Florian Pop este si director sportiv in cadrul echipei competitionale Husqvarna. El ii sfatuieste atat pe “elevii”sai cat si pe tineri sa fie mai cumpatati. “Cei care vor sa se plimbe pe strazi pe motocicleta ar trebui sa fie mai responsabili, pentru ca eu aseman o motocicleta cu o arma de foc”.

Sursa: Click.ro

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.