Cauta in stiri

RSS Feed

Raliul Dakar

Ghinion pentru Vectra Racing Team in etapa a doua din Dakar 2009

05.01.2009
Foto ©: Vectra Racing Team

Desi Frans Verhoeven, oladezul din echipa, a castigat etapa Santa Rosa - Puerto Madryn, cea mai lunga zi din aceasta editie a Dakar-ului mutat in America de Sud (total km 837), pentru Vectra Racing Team ziua a fost una foarte grea avand in vedere ca a inregistrat doua abandonuri.

Mani Gyenes a cazut intr-o groapa nesemnalizata pe road book si are probleme destul de grave cu bratul stang (inca se asteapta rezultatul investigatiilor medicale), iar Marcel Butuza nu a mai putut continua proba avand dureri mult prea mari cauzate de coasta rupta in prima proba speciala a raliului.

Marcel Butuza nevoit sa se retraga prematur din Dakar
Inima Vectra Racing Team, Marcel Butuza a incercat sa treaca peste accidentarea de ieri cand in urma unei cazaturi si-a fracturat o coasta, insa durerea a fost prea mare pentru ca sa mai poata termina si a doua proba speciala a Dakar-ului.

In prima etapa din America de Sud a Dakar-ului, proba speciala s-a desfasurat intr-o zona cu foarte mult praf, iar intr-un viraj foarte strans fara vizibilitate din cauza prafului ridicat de ceilalti concurenti Marcel Butuza a cazut. Din pacate, in urma acestui incident s-a ales cu o coasta rupta si desi a suportat durerea in prima parte a zilei a doua, nu a putut ajunge mai departe de punctul de control orar nr 2.

Aceasta este a doua participare a lui Marcel in Dakar dupa editia 2007, incheiata din pacate cu un abadon tehnic. Principalul promotor in Romania al Campionatului Mondial de Rally - Raid, Marcel Butuza, este cel mai bine clasat pilot roman in acest campionat terminand sezonul 2007 pe locul 8 in clasamentul general. Cu o cariera in motociclism care depaseste 20 de ani, Marcel a pus bazele echipei pentru Dakar in 2007, cand se pregatea pentru Dakar 2008 alaturi de Romeo Duicu si Alex Garbacea. Echipa nu a mai apucat sa evolueze din cauza anularii acelei editii a celui mai greu raliu din lume, insa si-a pastrat sperantele pentru 2009, cand echipa s-a extins si a capatat mult mai multa experienta prin venirea lui David Casteu si a lui Frans Verhoeven.

Romeo Duicu a ramas speranta romanilor in Dakar 2009
Dupa ce Mani si Marcel s-au accidentat (Mani astazi la km3 a cazut intr-o groapa care nu era semnalizata pe road book), Romeo este singurul motociclist roman ramas in raliu. Mani are probleme cu bratul stang, iar Marcel o coasta rupta si nu mai pot continua raliul, asa ca Romeo va incerca sa termine acest Dakar si pentru coechipierii sai.

Romeo Duicu l-a inlocuit pe Alex Garbacea in echipa (Alex si-a fracturat tibia la testele pt suspensie facute in Franta) si a devenit pentru prima data tata doar cu cateva zile inainte de startul raliului.

Mai multe despre Mani Gyenes puteti afla accesand blogul lui Mani. Mai multe fotografii si informatii despre Vectra Racing Team sunt disponibile pe www.vectraracing.com

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.