Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Honda paraseste AMA Superbike

15.12.2008
Foto ©: Motorcycle Usa

Criza mondiala incepe sa loveasca incet incet si in implicarea constructorilor in competitiile sportive pe doua roti. Dupa ce a anuntat retragerea din Formula 1 dar si posibilitatea reducerii costurilor in MotoGP, Honda va parasi campionatul american AMA Superbike 2009.

Astfel Honda America va retrage echipa Team Honda din AMA Superbike insa va continua sa sprijine echipele private Erion Racing si Corona Honda. Conform comunicatului Honda, cauza principala a retragerii este situatia economica globala si impactul acesteia asupra companiei japoneze, insa nu ar fi exclus ca adevaratul motiv sa fie conflictul cu organizatorii competitiei, Daytona Motorsports Group (DMG). Acestia au propus schimbari majore de regulament care nu au fost pe placul japonezilor, acestia anuntand in luna septembrie a acestui an sustinerea unui alt campionat de superbike, US Superbike.

Honda va avea in continuare echipe de uzina in campionatele americane Supercross 2009 si Campionatul National de Motocross.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.