Cauta in stiri

RSS Feed

evenimente

Honda se retrage din cursa de la Suzuka

25.01.2009
Foto ©: Motoflash

Dupa ce s-a retras pe rand din AMA Superbike si Australian Superbike, Honda Motor Co. a anuntat ca nu va mai participa cu o echipa de fabrica la cursa de 8 ore de la Suzuka. Retragerea din celebra competitie de anduranta ce are loc anual in Japonia este inca un efect al strategiei marilor producatori de a reduce costurile in plina criza economica mondiala.

Honda nu va mai participa in luna iulie la cea mai populara cursa moto din tara de origine, insa compania va continua sa furnizeze suportul tehnic necesar celor implicati ramasi. Producatorul japonez intentioneaza sa se retraga in viitorul apropiat si din competitii de motocross, trial si enduro, insa nu ia in considerare posibilitatea suspendarii activitatilor din MotoGP.

"Nu am hotarat oficial insa analizam cu seriozitate posibilitatea retragerii." a declarat Akemi Ando, purtatorul de cuvant al companiei Honda. "Este un lucru la care ne gandim de ceva vreme de cand ne-am retras din Formula 1. Nu avem planuri de a parasi MotoGP."

"Nu este bine spus ca Honda paraseste cursa de opt ore." a insistat Ando. "Este adevarat ca echipele noastre de fabrica nu vor mai participa. Insa Honda furnizeaza motociclete si suport tehnic multor echipe si 60 la suta din motocicletele de pe grila de start vor fi tot Honda."

Honda a refuzat sa declare ce suma va economisi prin retragerea din cursa de anduranta de 8 ore de la Suzuka.

Via I Visordown

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.