Cauta in stiri

RSS Feed

World Superbike

Hopkins se pregateste pentru etapa din SUA dupa operatia suferita

04.05.2009
Foto ©: Stiggy Racing

Dupa cazatura spectaculoasa incasata vinerea trecuta la Assen - in care John Hopkins pilotul echpei Stiggy Racing Honda si-a dizlocat soldul fiind nevoit sa abandoneze - americanul a trecut cu succes de operatia suferita in tara natala, si a inceput sedintele de recuperare. Desi Hopkins va rata si rundele imediat urmatore, cea de la Monza si Africa de Sud, se asteapta ca acesta sa fie recuperat complet, echipa bazandu-se ca va fi apt pentru cursa din Statele Unite organizata pe circuitul Miller Motorsport.

Proaspat intrat in campionatul de Superbike, a avut ghinionul sa cada in prima zi a calificarilor de la Assen, fiind aruncat din saua motocicletei sale in urma unui high-side in chiar primele minute ale sesiunii de calificari. A fost transportat de urgenta la cel mai apropiat spital unde i s-a readus in pozitie soldul dizlocat, fiind supus apoi unor alte operatii datorita unei fracturi la femurul stang.

Ghinionistul american – care era la abia a doua sa aparitie in cadrul echipei Stiggy Racing Honda – s-a deplasat inapoi in Statele Unite, unde  fost operat la soldul stang in luna ce a urmat, de catre acelasi chirurg ortoped care s-a mai ocupat de el si in trecut, Dr. Ting.

Hopkins ramane insa ferm pe pozitii in a continua ceea ce a inceput: sa devina cat mai rapid pe Honda oferita de echipa Stiggy Racing, si sa-si urmeze indeaproape colegul intre primii 5 ai clasamentului, nu mai putin titratul Leon Haslam.

John Hopkins:
Nu am avut atat de mult de suferit in viata mea, in ciuda faptului ca am avut ceva cazaturi la activ! Am fost aruncat in aer si am aterizat intai pe picior. Dupa asteptarea in agonie din spital, m-am simtit mai bine dupa ce mi-a fost readus soldul la pozitia normala, dar sambata dimineata ma simteam pur si simplu ca si cum ar fi trecut trenul peste mine. Din fericire, sotia mi-a facut o vizita surpriza la Assen pentru a ma sustine, reusind astfel sa trec peste clipele grele din timpul zborului inapoi catre casa. Mi-am programat o consultatie cu Dr. Ting in ziua de luni dimineata pentru a-mi analiza in totalitate accidentarea si pentru a realiza un plan realistic al recuperarii mele. Voi incepe in zilele ce urmeaza sedintele de terapie si imi voi stabili ca tel, sa fiu apt pentru cursa din Statele Unite. Este mare pacat ca am incasat dracia asta de cazatura, motocicleta comportandu-se foarte bine dupa iesirea de la boxe de vineri dimineata, avand de gand a ma clasa intr-o pozitie foarte buna la final.

Dr. Ting, chirurg ortoped:
John a suferit o dizlocare posterioara a soldului stang. Cand a ajuns sambata aici in Fremont, am facut o radiografie care ne-a scos la iveala fractura femurului. A fost dus in sala de operatii luni dimineata unde fracturile sale la articulatiile soldului si ale pelvisului au fost pozitionate cu cinci suruburi. John a iesit din spital in carje si va incepe din nou antrenamentele in doua saptamani. Ma astept sa fie recueprat complet in sase saptamani, dar la John totul este posibil”.

Johan Stigefelt, liderul echipei:
Sunt foarte multumit de rezultatele operatiei lui John. Am mare incredere in priceperea doctorului Ting, stiind ca este unul dintre cei mai buni chirurgi in cazurile de acest gen. Dr. Ting m-a ajutat si pe mine vis a vis de niste accidentari in trecut, deci stiu din propria-mi experienta ca este unul dintre cei mai buni. Stiu ca John este puternic si determinat sa revina in cadrul competitiei cat mai curand posibil. Va munci din greu pentru a avea o recuperare rapida, si sunt mai mult ca sigur ca se va alatura echipei in scurt timp. Speram cu totii ca va fi gata sa concureze din nou la runda ce se va desfasura in Statele Unite”.

Bookmark and Share
super articol by pretender on 05.05.2009
Foarte bun debutul Domnule Rus. Succes!
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.