Cauta in stiri

RSS Feed

rezultate

Husqvarna sarbatoreste 50 de ani de titluri mondiale

30.12.2009
Foto ©: Husqvarna

In 1959 Rolf Tibblin a castigat primul Titlu Mondial la Motocros, clasa 250, pentru Husqvarna. Astazi, Husqvarna este celebra datorita numarului incredibil de Titluri Mondiale cucerite. Constructorul italian a obtinut rezultate impresionante in trei discipline off-road: pornind de la Motocros, trecand prin Enduro si mai recent la Supermoto.

In aceasta ultima categorie, Husqvarna a sarbatorit recent, pentru a treia oara consecutiv - obtinerea Titlului Mondial la clasa S2 multumita lui Adrien Chareyre, si dubla victorie la clasa Constructori datorita SM 450 RR si SM 530 RR.

In sezonul 2010, pentru Husqvarna vor concura din nou Adrien alaturi de co-echipierul sau finlandez Mauno Hermunen si de pretendentul la titlul mondial la clasa E1 a WEC in 2009, francezul Antoine Meo. In 2009, Antoine a dovedit ca a devenit un pilot Enduro complet, dupa debutul sau din 2008, si va fi pilotul de referinta in editia 2010 a Campionatului Mondial de Enduro, in care va concura din nou alaturi de TE 250. In aceeasi clasa va concura si Matti Seistola, fost pilot de motocross, declarat Incepatorul Anului in WEC in 2008. Matti va renunta la TE 450 si va concura pe TE 250 alaturi de bunul sau prieten Antoine pentru a depasi rivalii. O alta pereche experimentata formata din pilotul francez Seb Guillaume si polonezul Bartosz Oblucki va concura in clasa E3, ambii cu WR 300. In timp ce Seb, care a terminat sezonul 2009 pe a treia pozitie, va face tot ce ii sta in putere pentru a castiga Titlul Mondial, Bartosz va trebui sa se obisnuiasca mai intai cu noua motocicleta si de asemenea cu noua clasa in care va concura. Tot la categoria Enduro, Romain Dumontier, tanarul pilot francez de la Team Armée de Terre, a terminat sezonul 2009 pe prima pozitie in cadrul Cupei Juniorilor cu WR 125. Jonathan Manzi, pilotul italian al Team Italia nu a stralucit in WEC, dar evolutiile sale in Campionatul Italian au fost constante, plasandu-se alaturi de WR-ul sau 125 pe cea mai inalta treapta a podiumului la clasa Juniori 125, in timp ce Adrien Metge a obtinut primul loc in clasa E2/3.

Mergand mai departe la categoria Motocross, Husqvarna a castigat titlul de Vice-campion in Campionatului Modial MX3 prin Alex Salvini, care a declarat deja ca obiectivul pentru 2010 este castigarea titlului mondial. Mai recent l-am putut vedea pe pilotul francez, Christophe Martin obtinand a treia pozitie alaturi de TC 450 in European Supercross Series. Implicarea Husqvarna in motocross in sezonul 2010 va fi si mai mare, cu doi piloti care vor concura in Campionatul European MX2 si tanarul Robert Justs care va concura in Campionatul European 125. Trebuie luata de asemenea in considerare implicarea Husqvarna in Motorally prin CG Racing Team, care in acest an a adus brandului Husqvarna titlul European, Italian si o victorie in Raidul TT al Sardiniei.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.