Cauta in stiri

RSS Feed

free style show

Inca trei zile pana la Free Style Night, primul show de free style din Romania

27.01.2009
Foto ©: Red Bull 1000 Trails

Vineri, 30 ianuarie, incepand cu ora 20:00 se va desfasura, in Piata Mare din Sibiu, Free Style Night, primul show de free style cu snowmobile din Romania. Cei care vor evolua, la limita legilor fizicii, sunt Ross Mercer si Jure Saviozzi, doi din cei mai buni free styleri ai lumii. Ross Mercer este detinatorul recordului mondial la saritura in lungime cu snowmobilul.

Free Style Night este show-ul conceput, de organizatorii celei de a treia editii a Red Bull 1000 Trails, pentru a aduce unul din cele mai spectaculoase sporturi de iarna mai aproape de public. Dupa Moscova, Sibiul este al doilea oras din aceasta parte a Europei care gazduieste un show de free style chiar in centrul orasului.

Ross Mercer si Jure Saviozzi au fost incantati de conceptul raliului care gazduieste, practic, Free Style Night si au decis sa si concureze la categoria Profi a Red Bull 1000 Trails - cea mai importanta competitie Est Europeana dedicata snowmobilelor.

Raliul va debuta vineri, 30 ianuarie cu o mansa de calificare care se va desfasura in apropiere de statiunea Paltinis. Dupa ce va fi stabilita ordinea de start, concurentii vor cobori in Sibiu unde la ora 20:00 vor asista la Free Style Night.

Startul in raliul, care ii va duce pe cei 80 de concurenti pe ruta Paltinis - Voineasa - Paltinis, se va da pe 31 ianuarie, urmand ca festivitatea de premiere sa aiba loc pe 01 februarie, ora 16:00, la Casa Turistilor din Paltinis. De-a lungul celor doua zile de raliu, riderii vor parcurge aproximativ 300 de km, mare parte din acestia fiind in golul alpin. 

Martin Freinademetz (multiplu campion mondial de snowboard, organizatorul Red Bull 1000 Trails):
Aceasta este cea mai dificila iarna pe care o petrec in Romania. Si asta pentru ca, desi, suntem la sfarsitul lunii ianuarie avem probleme cu lipsa zapezii. Vremea calda din ultimile zile ne-a creat ceva dificultati topind zapada de la altitudine mai scazuta, insa la peste 1500 de metri sunt conditii bune pentru ca riderii sa concureze in cea de a treia editie a Red Bull 1000 Trails. Pentru a vedea cat de spectaculos este acest sport, va asteptam vineri 30 ianuarie, ora 20:00, in Piata Mare din Sibiu la show-ul de free style.

Unde poti urmari cel mai spectaculos eveniment din aceasta iarna - traseu pentru spectatori
Vineri, 30 ianuarie: incepand cu ora 12:00, amatorii de senzatii tari, pot veni la podul de la Telescaunul din statiunea Paltinis pentru a urmari mansa de calificare.In aceeasi zi, dar incepand cu ora 20:00, in Piata Mare din Sibiu se va organiza primul show de free style cu snowmobile din Romania.
Duminica, 01 februarie: in Paltinis, intre orele 12:00 - 15:00 poate fi urmarit finisul celei de a treia editii a Red Bull 1000 Trails. Aici va avea loc si festivitatea de premiere.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.