Cauta in stiri

RSS Feed

world superbike

Interviu cu Massimo Meregalli, managerul Yamaha Motor Italia WSB

17.11.2008
Foto ©: WSBK

Massimo Meregalli ocupa functia de manager in cadrul echipei Yamaha Motor Italia de 4 ani de zile, fiind alaturi de aceasta in orice moment. Recent echipa de World Superbike a ramas fara cei doi piloti de top, Noriyuki Haga si Troy Corser, inlocuindu-i insa cu nou venitii Ben Spies si Tom Sykes. Aceasta schimbare a fost primita cu entuziasm de catre echipa de uzina Yamaha, care promite un sezon 2009 foarte interesant. Va prezentam un mini-interviu realizat de cei de la WorldSBK.

Avand o noua motocicleta si doi piloti noi, care sunt obiectivele voastre pentru anul viitor?
Suntem foarte increzatori, motocicleta YZF-R1 pe care am testat-o in Portimao nu a intarziat sa-si arate calitatile chiar daca este un prototip cu putine schimbari fata de modelul de serie. Acest lucru ne dovedeste ca suntem pe drumul cel bun si va depinde de noi sa folosim acest lucru in favoarea noastra”, a declarat Massimo Meregalli.

Ce ne puteti spune despre noii piloti adusi la Yamaha Motor Italia?Ben Spies si-a aratat punctele forte inca de la inceput, este un tip ambitios cu picioarele pe pamant care vrea sa faca lucrurile treptat si deja lucreaza din plin pentru realizarea lor. S-a dovedit rapid pe motocicleta chiar daca nu stia circuitul, in ziua a doua reusind sa scota timpii pe care ii avea Haga in cursa. Despre Tom Sykes pot afirma ca doreste sa se obisnuiasca mai bine cu motocicleta sa iar rezultatele sale in teste au fost destul de bune.”

Va fi un handicap faptul ca pilotii nu cunosc majoritatea circuitelor?Sunt convins ca pilotii de top pot vedea trasele ideale pe un circuit dupa cateva sedinte de antrenament, testele de la Portimo au demonstrat clar acest lucru. Atat Ben cat si Tom vor beneficia de cele mai bune conditii pentru a se impune inca de la inceput.

Cum ati reusit sa convingeti un pilot de calibrul lui Spies, ce parea ca se indreapta spre MotoGP, sa vina in echipa Yamaha?
A vrut o echipa de profesionisti si o motocicleta competitiva iar noi i-am facut o propunere pe care a si acceptat-o. S-a decis in favoarea campionatului WSBK deoarece vrea sa castige iar sansa oferita de catre Yamaha a fost una pe care o astepta.

Bookmark and Share
 

Spune-ti parerea

 
 
 
 
 
 

Avertisment
Autorul comentariului va fi singurul responsabil de continutul acestuia si isi va asuma eventualele daune, in cazul unor actiuni legale impotriva celor publicate.
Va rugam sa nu folositi un limbaj indecent.